Английски език

Дали детето ви трябва да знае английски език? Категорично да! Лесно е да се види колко важен е станал английският език в целия свят. Да си поръчаш кафе, такси, да се настаниш в хотел в чужда страна са все неща, които се случват лесно, ако знаеш английски.  Става ли въпрос за международни бизнес срещи или учене в чуждестранен университет, отново английският е задължителен. Родителите обикновено са наясно с тези неща. Но децата все още не ги разбират. Понякога е трудно да накараме децата си да учат и английски език. Ето няколко съвета:

Мотивация преди да запишем детето езиково обучение

Първият съвет е да запишете детето на английски език от ранна възраст. Тогава ученето на английски не е натоварващо. Всичко се случва под формата на игри, песни, забавни видеа, лесни игри. Та кое дете би се отказало от тези неща. Обяснете на детето, че по време на уроците по английски език ще се чувства добре и ще се забавлява. Изберете и подходящата езикова школа или учител, които да борават със съвременни методи на обучение. Само така можете да си гарантирате учене на английски по забавен начин.

Мотивация по време на ученето на английски език

Опитайте се да подбудите интереса на детето, но не го притискайте в никакъв случай. Различните деца усвояват езика с различно темпо. Преподавателите знаят това. При малки групи не е проблем да се прилага индивидуален подход.

Следете дали детето пише домашните си по английски. Не е необходимо вие да разбирате английски и да пишете домашните на детето. Важно е всеки път да следите кога има домашно и дали то е написано. Учителят ще провери домашното. Това не е ваша работа.

Следете успеха на Вашето дете. Винаги искайте обратна връзка от преподавателя. Ако има проблем – е важно да се установи на време и да се реши бързо.

И не на последно място – уверете се , че детето се чувства добре. Без значение на каква възраст ще запишете детето си на английски, важното е то да се чувства удобно и комфортно по време на уроците. Когато детето обича на ходи на английски, това се проличава по желанието му да си пише само домашните и нетърпението да дойде часът на неговия курс.

Categories:

Tags:

Comments are closed