Анталия – любимия курорт. Ако Вашето желание в началото на семейната Ви почивка в Турция е да отидете първо да видите Истанбул, преди да се запътите към Анталия, започнете с него и след това се качете на вътрешни полети до крайбрежието на Анталия. Или можете да вземете полет с дълга връзка и да отидете поне с едно око да погледнете красивия Истанбул.

Анталия – любимия курорт

Всичко е по-лесно с летището Анталия – то е единственото – Анталия Хавалимани. Намира се на 12 километра от центъра на града. Много е близо, отне ми максимум половин час за цялото пътуване. Между другото, на летището вече има два международни терминала, а разстоянието между тях е 2,5 км. Така че не бъркайте терминалите, или ще трябва да използвате автобусни / таксиметрови услуги.

Как да стигна от летище Анталия до центъра на града

Можете да стигнете от летището до града с такси за 15-20 USD, паркингите са разположени вляво от изхода. Но в обратната посока успях да се пазаря до 10 USD.

Стигах до центъра с градски автобус. В тази посока се движи само рейс номер 600. За да платите таксата, ще трябва да закупите карта (продава се в автобуса) и да я попълните от шофьора или през терминалите. Цената на картата е около 1,5 USD, приблизително същата сума ще платите за всяко пътуване с автобус.

Полет номер 600 ще ви отведе до спирка на улица Şarampol (Sharampol), която е недалеч от известния търговски център MarkAntalya. В близост до този търговски център се намира една от най-туристическите улици на Анталия – Шарампол. По него ще излезете до морето и древния квартал Калеичи. Разходка 10 минути (800 метра).

Кога е най-добре да отидете в някой от прекрасните курорти на Анталия

Анталия има субтропичен средиземноморски климат. Това означава, че лятото е горещо и сухо, а зимата е с много валежи, докато не става много студено.

Categories:

Tags:

Comments are closed