Анталия не е просто град – това е регион по протежение на по-голямата част от средиземноморското крайбрежие на Турция, който бързо се превръща в любима място за почивка на всички. Като за начало крайбрежното местоположение на региона създава условия за мека зима (но очаквайте много дъжд) и топло, приятно лято.

Анталия, Турция

Със сравнително по-ниската цена на живот в Анталия и много неща за разглеждане и правене, сега е моментът да помислите за резервиране на пътуване тук. Освен това е много по-лесно за посещение, тъй като Турция премахна всичките си изисквания за влизане, свързани с Covid. Искате ли да научите повече за посещението на Анталия?

Колко приятелски настроени са местните?

Турците са известни с приятелски настроени, гостоприемни и услужливи към непознати. Анталия е доста международен град и докато някои места в цялата страна са по-консервативни от други, Анталия определено се опира на по-прогресивната страна. Поради голямата международна сцена ще откриете, че местните жители са още по-гостоприемни към чужденците тук, в Анталия. Турците също са много любопитни, така че не се обиждайте, ако Ви задават по-лични въпроси относно вашата заплата, работа и възраст.

Обичаи и култура: какво трябва и какво не трябва

Тази част от списъка е важна! Има много малки местни странности, с които трябва да сте наясно, преди да посетите Турция, така че ето малка разбивка на най-добрите неща, които трябва и не трябва да правите в Анталия:

  • Целувка по бузата: обичайно е хората да се целуват по всяка буза, когато се поздравяват. Ако не се чувствате комфортно, добре е да отидете с ръкостискане.
  • Винаги приемайте храна, ако сте в къща на местни жители.
  • Обличайте се скромно, особено в храмовете (жените трябва да покриват главите си, когато посещават джамия).
  • Уважавайте традиционната култура и не прекалявайте с PDA.
  • Уважавайте по-възрастните.
  • Свалете обувките си, преди да влезете в къщата на местен (същото важи за всички храмове).

 Също така имайте предвид, че докато Турция е предимно мюсюлманска страна, жените не трябва да покриват косите си в повечето ситуации, освен когато са в джамия.

Categories:

Tags:

Comments are closed