Важно е да знаете при работа с цимент

Важно е да знаете при работа с цимент

Важно е да знаете при работа с цимент. За да се определят правилно условията на почвата и нивото на подземните води, те се измерват, най-добре е да направите това през лятото. За неактивни, сухи и песъчливи почви е позволено да се използва цимент за изливане на основата с якост М250. За глинести почви и глинести почви минимумът е M350. Същата сила е първоначалната при изграждане на къщи с мазе. За разтвор за зидария при изграждане на основи от блокове се препоръчва да изберете цимент M400 без добавки; Като цяло тази марка се счита за оптимална по отношение на съотношението цена / резултат и отговаря на почти всички изисквания на частното строителство.

Влияние на шлаките и примесите върху качеството на цимента.

Въпреки факта, че е по-добре да се използва портланд цимент без минерални добавки за основата на къща (те водят до намаляване на здравината на конструкциите). В някои случаи са необходими и смесени сортове. Основното им предимство е рентабилността (с изключение на съставите с модифициращи и специализирани добавки, те, напротив, са по-скъпи), марката PPTs M400 d20 се счита за пример за успешно съотношение цена / качество.

Предимствата на използването на шлакови и пуцоланови цименти включват устойчивост на сулфат. Те трябва да се избират с висок процент на соли в почвата или други агресивни влияния. Но те по-бавно достигат необходимата сила, така че полагането на основите на тяхна основа се извършва през пролетта. Значителен недостатък на цимента, смесен с шлака, е намаляването на устойчивостта на замръзване на бетона, той не може да се използва върху движещи се почви.

За запълване на основата трябва да се направи бетон със степен най-малко M200.

Качеството на работа директно зависи от използването на правилните компоненти, тяхното приготвяне и смесване с доказани пропорции.

В идеалния случай това са. Пресен портланд цимент без бучки, сух и пресят речен пясък, чакъл или натрошен камък от твърди скали, чиста (питейна) вода.

Едрозърнестият пълнител се избира с размер на зърното не повече от 30 mm. За предпочитане с квадратна люспест, той трябва да се почисти от остатъци и, ако е възможно, да се измие. Смесването се извършва в бетонобъркачка, това е необходимо не само за намаляване на сложността на процеса, но и за получаване на желаната структура.

Categories:

Tags:

Comments are closed