Видовете алуминиеви радиатори

Видовете алуминиеви радиатори

Екструдирането е екструзия (на по-разбираем език). Този метод включва производството на отделни части на радиатора. След това те са закрепени един към друг. По метода на екструдиране обаче се правят само вертикални части. Като ги прави от алуминий с определени добавки. Но колекторът е отлят от сплав силимин. Въпреки че понякога се прави и чрез екструзия, веднага с определена ширина. След това всички части се притискат, като ги свързват здраво. Този метод е евтин, но батерията, направена с него, не може да бъде подобрена при използване.

Анодизирани батерии

Видовете алуминиеви радиатори. Това е отделен тип инструмент, изработен от много висококачествен пречистен алуминий. Те претърпяват анодно окисление, което променя структурата на метала, поради което той почти не се докосва от корозия. Отделните части са свързани не с нипели, както обикновено, а с муфи, монтирани отвън. Това придава гладко покритие на вътрешността на анодизираните радиатори. Следователно техният топлообмен е по-добър от този на обикновените алуминиеви батерии. Работното налягане, което издържат устройствата от анодизиран тип, е 50 или дори 70 атмосфери, но те също са доста скъпи.

Приложения на алуминиеви радиатори

Алуминиевите радиатори са най-подходящи за автономни отоплителни системи в частни къщи, вили. Факт е, че пречистването на водата в централните отоплителни системи по правило оставя много да се желае и са възможни и сериозни хидравлични удари, когато системата се стартира след профилактична поддръжка. Ето защо експертите не препоръчват тази опция за централни отоплителни системи. Ако въпреки това все пак решите да инсталирате алуминиев радиатор в жилищна сграда, е много препоръчително да тествате водата в отоплителната система до ниво PH. Резултатът от анализа не трябва да надвишава параметрите, декларирани от производителя (за алуминиеви радиатори нивото на PH е оптимално от 7,0 до 8,0)

Като охлаждаща течност в такива радиатори могат да се използват както вода, така и незамръзващи течности, чието качество трябва да се контролира по същия начин като качеството на водата. Това е възможно главно в частни домове.

В сравнение със стоманените и биметалните алуминиеви радиатори се възползват от съотношението на лекота, здравина и топлопреминаване.

Tags:

Comments are closed