Видове камък за облицовка на стъпала

Видове камък за облицовка на стъпала

Има много видове камъни за облицовка на стъпала с различни цветове и структурни характеристики. Въпреки това, всички те споделят простота на обработка, гладка повърхност и сравнително малко тегло, което може да се превърне в решаващ фактор при планирането на инсталацията.

Мрамор за облицоване на стъпала

Мраморът е декоративен материал, характеризиращ се с по-меки или, напротив, по-наситени нюанси, което го прави най-популярен за използване в големи административни блокове, банки, учебни заведения, музеи, галерии, театри и др.

Облицовка на стълби с гранит

Гранитът, като камък за облицовка на стъпала, не е толкова естетически привлекателен. Въпреки това, много сортове се характеризират с много фантастични нюанси, които могат да се комбинират с различни посоки на дизайна. Има два пъти по-голям запас на безопасност от мрамора и е много устойчив на абразивни натоварвания. Благодарение на това, облицоването н стъпала с гранитните е популярно на входа на сградата с висока достъпност. Гранитът може да ви служи много години, оставайки почти непроменен. Използва се и за изграждане на маршови стълби вътре в сградата, по-рядко – вити стълби.

Предимства на гранитните стъпала

Стълбите облицовани с естествен камък на входа или вътре в сградата са не само чудесен начин да покажете своето богатство, добър вкус и чувство за стил на вашите гости, но и изгодно дизайнерско решение, характеризиращо се с висока надеждност. Въпреки доста високата цена, много собственици на селски къщи и вили поръчват стъпалата от гранит или мрамор. Към днешна дата това са най-често срещаните видове естествен камък, използвани в довършителните работи.

Естественият камък за облицовка на стъпала

Текстура на естествен камък

Видове камък за облицовка на стъпала. Текстурата на камъка играе важна роля, тъй като пряко влияе върху неговия цвят и външен вид, докато те могат да променят цената. Най-малко се ценят например хомогенните мрамор и гранит без нюанси и игри на цвят. Следователно се използва за чисто практически цели.

Ламинираният камък е много по-ценен. Такава текстура насърчава образуването на фантастични шарки на повърхността, промяна на цветовата палитра и т.н. Важно е да запомните, че гранитът или мраморът не могат да се отглеждат в оранжерия като растение. Те се добиват в находища, разпръснати по целия свят. Следователно разходите за доставка могат да бъдат няколко пъти по-високи от пазарната му стойност. Ето защо някои сортове могат да бъдат оценени особено високо.

Tags:

Comments are closed