Видове пижами

Видове пижами. Изборът на пижама в крайна сметка е въпрос на вкус. Има много тенденции в дизайна, модели и стилове, цветове и комбинации от комплекти. Въпреки това няма човек, който да не се съгласи с твърдението: „Пижамите трябва да са толкова удобни, че направо да не Ви се иска да ги сваляте“.

Видове пижами

Основният критерий за избор на такова интимно нещо като пижама е постоянно комфортното  удобството при ежедневно носене и също така удобство при сън. Това включва материята да Ви е приятна, да не Ви е топло, нито да Ви е студено с Вашата пижама, да Ви е удобно означава да не стяга, да не се набира, да е точна по размер. И разбира се, пижамата Ви трябва да Ви харесва като цвят, шарка и такива подобно детайли. И всичко това от изброеното е много важно за пижамата, която сте избрали да си купите.

Критерии за избор на пижами

 Има няколко важни фактора, от които препоръчваме купувачът да се ръководи в процеса на избор на пижама.

Тъкани за шиене на пижами

  В днешно време при производството на спално облекло производителите използват както естествени, така и изкуствени тъкани. Въпреки това, най-оптималният материал за шиене на пижама е така наречената смесена версия на тъканта: основата на тъканта е естествена нишка, с добавяне на определен процент синтетични влакна. Такива тъкани са устойчиви на износване и много приятни за тялото, което гарантира комфортен сън в любимата Ви пижама в продължение на много години.

Популярни материали, от които се шият пижами

 • Памук.

Тънко трико за мъжки, женски и детски пижами за пролетно. Летния сезон и пухкав хавлиен плат за пижами за зимата – всичко това е памук. Този материал е много практичен за пижама, приятен на допир, дишащ, хипоалергичен и лесно може да се конкурира за превъзходство с други практични материали по цена. Минусът на естествените памучни пижами обаче е, че те са доста капризни в грижите. Tе не обичат синтетични препарати, високите температури, могат да изгубят цвят или пък да се свият.

Tags:

Comments are closed