Въпроси за плъзгащи се интериорни врати

Въпроси за плъзгащи се интериорни врати. Ще има ли направляваща релса и на пода? Не, няма да стане. Това не е килер и плъзгащите се врати не се нуждаят от долна релса.

Въпроси за плъзгащи се интериорни врати

Какъв размер трябва да са отворите за плъзгащи се врати? Височина 203 см, ако желаете да поставите стандартни крила, 10 см по-широки от отвора по ширина. Например, ако имате отвор с ширина 70 см, тогава трябва да вземете платно от 80 см. Трябва да има това припокриване от 5 см от всяка страна! Ширината на отвора в залите обикновено е 130 см, така че тук се вземат две платна от по 70 см всяко.

Възможно ли е да се вземат платна, по-широки от отвора с повече от 10 см? Мога. Повече, не е по-малко. Само ако имаше къде да се върнете назад.

Могат ли плъзгащите се врати да надраскат италианските ми тапети?

Не, не могат. Първо, тук се използват специални дръжки. които не стърчат като нормалните. Второ, крилото на вратата се движи на известно разстояние от стената. Най-често е 1-2 см от стената, конкретното разстояние зависи от кривината на вашите стени. Вярно е, че поради това малко разстояние ще трябва да преместите контактите и ключовете на по-подходящо място, т.к. те ще пречат на отварянето.

Имам Г-образен отвор, долепен е до плътна стена. Мога ли да монтирам плъзгащи се врати?

Да, можеш. Това обаче ще изисква допълнителни маневри от страна на монтажника. Следователно, като правило. Монтажът на тази конкретна врата ще бъде малко по-скъп.

Основни изводи относно поставянето на плъзгащи се интериорни врати

• Нормално е в антрето да се поставят плъзгащи се врати, чиято цена е малко по-висока от тази на обикновените. В някои случаи поставянето на плъзгащи се врати в антрето дори е препоръчително!

• Не е нормално да монтирате плъзгащи се врати само защото сте ги видели при приятел и сте ги харесали. Винаги трябва да има причина! Няма достатъчно място за преминаване, диванът (легло, хладилник) не се побира – сложихме го. Ако всичко е наред с пространството, не го настройваме.

Categories:

Tags:

Comments are closed