фитнес уред с плюсове и минуси

Фитнес уред с плюсове и минуси – Дъмбели. Добър за начинаещи. Ако сте в началото на вашето пътуване със силови тренировки, дъмбелите са страхотен фитнес уред, който трябва да имате под ръка. Те са лесни за използване, не изискват толкова настройка, колкото уред за фитнес или щанга и можете да изберете леки тежести, докато изграждате своята сила и увереност.

Фитнес уред с плюсове и минуси – Дъмбели

Ако тренирате у дома и имате ограничено пространство или ограничен бюджет, тренировките с дъмбели са правилният начин. Можете да закупите няколко различни комплекта с фиксирано тегло, за да ви дадат опции или регулируем комплект, където можете да промените теглото, както е необходимо! Имате малко пространство, но голям бюджет? Бихте могли да инвестирате в пълна вертикална стойка с дъмбели.

Повишен обхват на движение

Тъй като чифт дъмбели не са свързани с щанга, имате много по-голям обхват на движение по време на вашите упражнения. Пейката е чудесен пример, но това важи за много упражнения.

Когато използвате щанга за лежанка, позиционирането на китките, лактите, ръцете и раменете ви е ограничено до относително фиксирана позиция поради щангата, а дълбочината на щангата ви е ограничена до точката, в която лостът влиза в контакт с вашата гръден кош. Когато използвате дъмбели, имате повече свобода на движение.

Това може да е добро нещо от гледна точка на постигане на по-голяма дълбочина, подобряване на мобилността ви или коригиране на позицията ви, за да отговаря на всякакви наранявания или проблеми със ставите, но може да бъде лошо нещо, ако добавената свобода означава, че започнете да изпълнявате упражнения с неправилна форма.

Чудесен начин за намаляване на мускулния дисбаланс

Тъй като всяка ръка се движи независимо, когато използвате дъмбели, е много по-лесно да разберете дали имате мускулен дисбаланс и да работите върху тези области на мускулна слабост или лош обхват на движение.

Ако изпълнявате сгъвания за бицепс с щанга и едната страна на тялото ви е по-слаба, можете да използвате силната страна, за да задвижите по-голямата част от движението. С дъмбелите по-слабата ви страна ще бъде ясна веднага и не можете да използвате силната страна, за да компенсирате. Това в крайна сметка гирите са многофункционален фитнес уред, тъй като ви позволява да коригирате дисбаланса и в дългосрочен план ще ви помогне да вдигате по-големи тежести с добра форма.

Categories:

Tags:

Comments are closed