Етеричните масла в био козметиката

Етеричните масла в био козметиката не се ограничават до използването им само като аромати. Тези мощни есенции могат да се използват в козметиката, снабдявайки кожата с ценни хранителни вещества. Едно предупреждение: етеричните масла никога не трябва да се използват в неразредено състояние, когато се нанасят върху кожата.

Етеричните масла в био козметиката. Защо да ги използваме?

Етеричните масла се използват предимно в натуралната козметика поради техните противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства. Те също така служат като естествени консерванти. Наред с всички тези ползи, етеричните масла имат положителен ефект върху човешкия организъм. Важно е да се отбележи, че качеството на етеричните масла е жизненоважно, когато се използват за домашна козметика. Само чистите етерични масла ще имат изброените по-горе положителни ефекти, поради което се препоръчва да се внимава при избора на избраните етерични масла. Маслата могат да доведат до дразнене или дори алергични реакции. Ароматът, излъчван от маслото, въздейства на лимбичната система в мозъка, например чрез обработка на усещането. Ето защо някои масла имат ефект, който подобрява настроението.

Грижа за суха кожа, мазна кожа, акне, бръчки с етерични масла.

Различните типове кожа имат уникални нужди от грижа за кожата. Етеричните масла могат да бъдат полезен инструмент за грижа на кожата, но дори и с тези естествени масла трябва да се полагат грижи, за да се постигнат добри резултати за чиста и красива кожа. Етеричните масла са ароматни течности, пресовани от билки и други растения. Чистите масла, които са били правилно дестилирани при ниски температури, са много мощен инструмент за насищане на кожните клетки с кислород, убиване на вируси и бактерии и възстановяване на здравето и красотата на естествената, безупречна кожа. За разлика от продуктите за грижа на кожата в аптеките, чистите етерични масла не съдържат синтетични съставки, така че рядко предизвикват алергични реакции. Много етерични масла и масла за Арома терапия съдържат други съставки, така че бъдете внимателни, когато търсите безопасни етерични масла за грижа за кожата на лицето.

Tags:

Comments are closed