Загубена стойност и тайни спестявания

Загубена стойност и тайни спестявания. Средностатистическият американец притежава колата си поне 6-7 години минимум, преди да я смени, според статия на Edmunds. Освен това, според статия в Auto News. Средната възраст на превозните средства на пътя през 2016 г. е била 11,6 години!

Има смисъл. Ако сте платили хиляди долари за вашето превозно средство, вероятно искате да получите парите си на стойност и ще сте готови да го карате, докато колелата не паднат. И дори тогава може да опитате да ги поставите отново и да изминете още 1000 мили. Така или иначе, когато дойде време да смените някои части. За да запазите колата си на пътя, ще трябва да решите дали да вземете нови или използвани части.

Загубена стойност и тайни спестявания

Веднага след като нова кола излезе от парка, колата незабавно губи около 10% или повече от стойността си. Всяка част от колата се счита за използвана – дори ако тази кола е карана само 10 мили, преди да бъде продадена отново. С течение на времето колата и нейните части само губят стойност.

Всъщност, според Black Book, който е инструмент, използван за проследяване на цените на употребявани автомобили, колите губят средно 20-30% от стойността си през първата година на притежание. Тайните търговци и производители не искат да знаете, че често пъти тези употребявани части, които са загубили толкова много стойност с течение на времето. Все още са в отлично работно състояние и единствената разлика между тези части и новите части е числото на етикета с цената.

Както беше посочено по-горе

Веднага щом нова кола напусне партидата, тя, заедно с всичките й части, се считат за използвани. Това е вярно, без значение колко далеч отива тази кола и какво се случва с нея. Например. Ако някой закупи нова кола само за да я кара три месеца. И реши, че иска нещо друго. Частите на тази кола като нови пак ще се считат за използвани и могат да бъдат намалени със стотици долари.

Купуването на употребявани части не само може да ви спести пари. Но всъщност може да бъде по-безопасно за вашия автомобил в дългосрочен план. Освен по-ниската цена, друго предимство от закупуването на употребявани автомобилни части е, че те са произведени от оригиналния производител на превозно средство и отговарят на стандартите за качество и безопасност на производителя.

Резервните части може да не отговарят винаги на тези стандарти или да са точно същите като оригиналните части и това, което спестите от първоначалната цена на частта, може да платите за нови проблеми, причинени от използването на грешни части.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

След като вземете предвид факта, че шофьорите се опитват да запазят колите си възможно най-дълго и наличните опции за подмяна на части, докато се износват, ползите от закупуването на използвани части стават очевидни. Използвано не означава счупено, ръждясало и старо.

Categories:

Tags:

Comments are closed