Заснемане на професионално видео. Тук е важно да заснемете всичко, което се случва и да запишете пълните гласове на високоговорителите, докато артистичната част е доста оскъдна. Най-често видеозаснемането на такива събития се заснема само от статив, а местоположението на видеооператорите е строго регламентирано. След такова видео заснемане се монтират филми-хроники на събитията, с минимална инфографика.

Заснемане на професионално видео

Заснемането на събития се заснема по други закони – тук е важно да се заснеме не само хроника на събитията, но и да се обърне специално внимание на детайлите на събитието, така че операторите трябва да са в центъра на нещата и да могат да се движат свободно из залата. Използвайки различни техники, ние заснемаме хора, time-lapse, брандинг и декор на сайт, използвайки различни артистични техники.

Това се отнася за заснемане на събития, където е важно да запазим атмосферата и настроението на събитието за спомен. Като правило, въз основа на резултатите от такова видеозаснемане, към музикална композиция се монтира динамично видео за 3-5 минути. За по-голям ефект от видеото можем да разработим специално тематично интро.

Нашите видеооператори присъстват на много важни събития, които се състояха в столицата и извършиха репортажно видео заснемане в най-трудните условия, включително Далечния север. Видеозаписът на отчет ви позволява по-ясно и последователно да заснемете хода на събитията. Това е много динамичен вид снимане и операторът трябва да има моментална реакция, за да не пропусне нито един детайл. Видеозаписът на репортаж е не само възможност да се представи началото и развитието на събитията, но и ясно да се покаже общата атмосфера, отразяваща комуникацията на участниците в събитието, техните коментари и запечатва емоциите им.

Постановъчните видеоклипове, за разлика от репортажните, се заснемат по предварително разработен сценарий и включват видеозаснемане по време и сценарий. Качеството на сценичното видео е много по-високо от заснемането на репортаж, но изисква дълга подготовка за заснемане.

Categories:

Tags:

Comments are closed