Въпреки менталната аритметика, не бива да се пренебрегват традиционните игри като шах, пъзели, кръстословици и други подобни. Затова наблюдавайте, опитвайте, анализирайте и избирайте кое е подходящо за Вашето дете.

Програмата за обучение на метална аритметика е насочена към формиране на стабилни невронни връзки на лявото и дясното полукълбо. Според учителите именно този факт помага на хората да изберат най-ефективните решения и да постигнат успех в живота.

Как протича обучението по менталната аритметика

Обучението се състои от 10 нива, всяко от които отнема до четири месеца.

Пълният курс продължава 2-3 години. Заниманията по-често са по два академични часа веднъж седмично, освен това децата трябва да отделят и 15 минути за домашна работа.

На практика всеки център за разработки има онлайн платформи, които Ви позволяват да работите по-ефективно независимо.

Най-важният инструмент е сметалото. Също така в процеса на обучение включват дъска, игри на открито, гледане на карикатури и физически упражнения за раздвижване.

На първия етап децата се учат да събират и изваждат числата на сметалото.

През този период се тренират фини двигателни умения, пространствено и логическо мислене. След това се преминава към менталната карта – снимка на сметало. И на следващия етап децата извършват аритметични операции, използвайки визуализация на процесите. Така в рамките на една година детето може да се научи да прави умствени изчисления.

Ментална аритметика

Защо е добре едно дете да учи ментална аритметика?

Менталната аритметика е система за развитие на детската интелигентност, изградена върху обучението на бърза ментална аритметика по един действително необичаен метод.

Овладявайки тази техника, детето развива въображение и логика, тренира паметта и се учи бързо и лесно да се справя с трудни примери по математика.

За да Ви е по-лесно да решите дали Вашето дете трябва да научи ментална аритметика, ние ще Ви разкажем колко полезно е това умение за училищните резултати и как необичайните методи за изчисление се отразяват на мисловния процес на детето.

Categories:

Tags:

Comments are closed