Иновации при почистването на септичните ями

Иновации при почистването на септичните ями. Иновативна децентрализирана система за пречистване на отпадъчни води, а именно „Слънчева септична яма“, беше конструирана и тествана в домакински мащаб в общност в централен Тайланд. Резултатите от 3-годишната непрекъсната експлоатация и мониторинг показаха значително подобрение в качеството на отпадъчните води. От „Слънчева септична яма“ с потенциал за минимизиране на екологичните проблеми и рисковете за общественото здраве.

Иновации при почистването на септичните ями. Материални промени

Един от полезните начини, по които технологията на септичната яма се е променила, е в материала на резервоара. Течът винаги е основна грижа за резервоарите, когато става въпрос за управление на отпадъчните води на място, а правилните материали ще гарантират, че няма да се случи теч. Резервоарът също трябва да е водонепропусклив.

Бетон, пластмаса или фибростъкло

Бетонът все още е най-често използваният материал за резервоари за отпадъчни води, но пластмасата и фибростъклото набират все по-широко приложение. Причината, поради която пластмасата и фибростъклото са по-добри материали за резервоари е, че те са инертни към съставките на отпадъчните води, което им помага да издържат много по-дълго. Освен това са много по-леки от другите опции за резервоари, което ги прави идеални за труднодостъпни обекти.

Производствени технологии

Новите производствени технологии направиха пластмасовите резервоари много по-здрави. Естеството на тяхното производство – използване на матрица за създаване на непрекъснат резервоар от едно парче – допълнително помага за предотвратяване на течове. Ако имате нужда от нова септична яма във вашия имот пластмасата е опция, която трябва сериозно да обмислите.

Уплътнение

Без значение дали сте избрали бетонен или пластмасов резервоар за вашата септична система, има иновации в ставите на резервоара, за да се сведе до минимум вероятността от изтичане. Бетонните резервоари използват фуги от горния шев, за да сведат до минимум вероятността от изтичане, докато пластмасовите резервоари имат постоянни съединителни системи за създаване на водонепроницаемо уплътнение.

Промени в производството

Последните промени в производствените процеси отговарят на нови кодове, които изискват тестване, за да се гарантира водонепроницаемостта на резервоарите. Производството на бетонни и пластмасови резервоари се промени през последните години. Чрез използване на процес на леене под налягане дори големи резервоари от 1500 галона или повече са по-здрави поради постоянната дебелина на стената.

Categories:

Tags:

Comments are closed