традиции за нова година

Изгорете оплакванията си – традиции за нова година

В Еквадор местните празнуват Los Años Viejos, което се превежда като „старите години“, традиции за нова година, фокусирана върху унищожаването на демони от миналото. Ще видите много местни жители да създават кукли, които приличат на плашила, някои украсени със знаци, описания на техните грехове или изображения на зловещи хора. Когато часовникът удари полунощ и празненствата започнат, творенията на предния двор (които биха могли да се удвоят и като външна украса за Нова година) се запалват, символизирайки огнената, димна жарава на една година и канейки добрите духове да кръжат през новата.

Намерете 12 кръгли плода

За благоприятно богатство във Филипините не е важен размерът, цветът или текстурата, а формата. Избягвайте правоъгълниците и триъгълниците в тази новогодишна традиция и вместо това внимавайте за всичко кръгло в модата. Идеята е, че кръговете представляват монети и носят богатство, така че колкото повече кръгове можете да съберете, толкова по-добра ще е новата година. Повечето местни жители ще се опитат да стигнат до 12 кръгли плода, всеки от които представлява месец от годината. Друга интересна новогодишна хранителна традиция: яденето на свинско и кисело зеле.

На нова година носете бяло

Не е тайна, че Бразилия обича да купонясва, но когато става въпрос за Нова година, не става въпрос за блестящите мини рокли и полите с пайети. Вместо това, за година, която обещава късмет, чудеса и приключения, вашето облекло трябва да има само една характеристика: бяло!

Позвънете на звънец 108 пъти при посрещането на нова година

За тези, които звънят в началото на нови 365 дни в Япония, слушайте камбаните в полунощ. Тук традицията повелява будистките храмове да бият камбаните 108 пъти, въз основа на вярването, че това носи чистота. И не, традицията не се отнася до чекмеджето с боклуци, което трябваше да изчистите преди десетилетие. Фокусира се върху пречистено сърце, ум, душа и тяло. Концепцията се нарича joya no kane и мотивите зад конкретното число се приписват на 108-те вида земни желания, които се смята, че хората имат. Твърди се, че звънът на камбаните Ви помага да изоставите старото, тъжно или разочаровано себе си и да влезете в новата година с ясен ум и по-щастливи решения. Не забравяйте да разгледате най-добрата новогодишна резолюция според вашата зодия.

Отпийте супа за душата

Няма нищо като гореща купа супа, която да стопли душата през зимата. Но южнокорейският tteokguk, ястие, приготвено от бульон, оризови сладкиши, месо и зеленчуци, е задължителен за новогодишните традиции на страната. Южнокорейската Нова година, известна като Seollal, обикновено пада в края на януари или началото на февруари. И се смята, че супата носи късмет на тези, които я ядат, през новата година.

Categories:

Tags:

Comments are closed