Какво да правим със старите дивани

Какво да правим със старите дивани?

Вашите възможности за отговорно премахване

Ако вашият диван е изживял последните си дни, знаете ли какво можете да направите, за да се отървете от него отговорно? Научете какво можете да правите със старите дивани.

Какво да правим със старите дивани.

Продай го. Ако вашият диван е чист, без петна и здрав, продайте го онлайн. Ако е в по-малко желано състояние, поставете го в „безплатния“ раздел на обявите.

Дарете го. Благотворителните организации често вземат мека мебел, но обикновено само ако е в леко използвано или почти ново състояние, за да се избегнат нападения от дървеници.

Почисти го. Ако вашият диван се нуждае само от малко любов, можете да направите някои неща, за да го оправите. Вземете го професионално почистено от компания и си купете нови шалтета или възглавници, за да го освежите. Калъфите се предлагат в много страхотни текстил и цветове или дори могат да бъдат изработени по поръчка.

Намерете друго приложение. Ако не искате диванът си в хола си, може би той може да се използва в стая за гости, място за отдих, мазе или гараж.

Рециклирайте го. Знаете ли, че диваните могат да се разбият на парчета и да се рециклират? Доста е трудно да се намери място, което рециклира дивани, но можете да го демонтирате сами и да рециклирате частите. Дървото, памучната тъкан, сърцевината от пяна и пружините могат да бъдат отнесени в съоръженията за рециклиране.

Претапицирайте го. Можете напълно да преобразите дивана си, като го претапицирате с нова пяна, подплата и плат. Това може да бъде особено скъп вариант, така че не забравяйте да влезете в него с план.

Обадете се на компания за извозване на боклуци. Те ще го извозят на подходящо и най-вече законно място за изхвърляне на стари мебели и дивани.

Готови ли сте отговорно да се отървете от стария си диван? Помислете и го направете по най-подходящия за вас начин.

Categories:

Tags:

Comments are closed