Какво е важно да знаем за суперхраните

Какво е важно да знаем за суперхраните? Важно

Какво е важно да знаем за суперхраните? Семената от чиа: от една страна, те имат отлична репутация за детоксикация, от друга страна съдържат фитат, който пречи на усвояването на витамини и минерали и в прекомерни дози може да предизвика дисбактериоза. Прекомерната страст към пресните плодове (диетолозите препоръчват не повече от 1 купичка на ден) може да разстрои не само стомаха, но и нервната система. Нищо чудно, че учените, като признават самото съществуване на суперхраните, въпреки това внимателно ги класифицират като „потенциално полезни продукти“.

Суперхраните не са мигновена панацея, а елементи на дългосрочна система за здравословно хранене. И разбира се, пакетчетата семена от чиа или чаша боровинки в никакъв случай не са заместител на сутрешния джогинг и ходенето на фитнес.

Суперхрани: продукти от ново поколение

 Суперхраните са естествени храни с много висока концентрация на хранителни вещества. Те съдържат големи дози витамини и минерали, които предпазват тялото от болести, спомагат за воденето на здравословен начин на живот и насърчават дълголетието.

Ползите от консумацията на суперхрани:

  • Укрепване на имунитета
  • Подобрете благосъстоянието
  • Помогнете да се храните правилно
  • Богат на витамини и минерали
  • 100% натурален
  • Безопасен за използване
  • Подходящо за вегетарианци.
  • Суперхрани за кожата

Чиа семена, годжи бери, боровинки, бадеми… това не е здравословна рецепта за смути, а списък със съставки, които се грижат за кожата. Суперхраните или първокласните храни са полезни за цялото тяло. Можете да ги използвате в салати или смутита, може да потърсите и козметика, която ги съдържа. Разберете кои суперхрани са най-добри за подобряване на състоянието на кожата.

Семена от чиа за кожата

Чиа, или семената на испанския градински чай, са идеални не само за нашия имунитет и храносмилателна система, но и за нашия тен. Ето защо се появява в много продукти за красота, като мазна мицеларна вода със семена от чиа и годжи бери, която не само премахва грима, но и се грижи за деликатната кожа. Няма толкова здравословни съставки, колкото семената от чиа. Успокояващите, възстановяващи и подобряващи кожата свойства правят ефекта от приложението видим веднага.

Categories:

Tags:

Comments are closed