Какво е евтин килим? Нищо няма да освежи стаята така, както смяната на стар килим. Но с толкова много опции, как да разберете коя е най-добрата? Естествено е автоматично да приемете, че по-скъпият килим е по-добър, но всичко е да разберете кой килим е подходящ за вас и стаята, която декорирате. Това не винаги ще бъде най-скъпият вариант, много вероятно е евтиния килим да е по-подходящ за вас. И харченето на по-малко не винаги означава по-ниско качество.

Какво е евтин килим?

Въпреки това, ако не сте запознати с килимите, тогава може да е трудно да разберете за какво всъщност плащате повече.

Така че ще разгледаме основните разлики между скъпите и бюджетните евтини килими, за да ви помогнем да разберете дали си струва да платите малко повече за вашия килим или можете да спестите парите, за да ги похарчите другаде.

Каква е разликата между скъп и евтин килим

Първо знаем, че цената е относителна, това, което е скъпо за вас, може да не е скъпо за някой друг и обратното. Така че нека се опитаме да дефинираме какво имаме предвид под евтини и скъпи килими.

Средните цени на килимите в целия отрасъл са около 5лв – 50лв/квадратен метър. Когато говорим за евтини (по-евтини), те обикновено са между 5 – 20лв/квадратни метри. Всичко над това би се считало за по-скъп килим. Знаем, че това няма да бъде определението на всеки за евтино срещу скъпо, но помага да се дефинират някои параметри, за да се даде контекст на разходите.

Като се има предвид това, има няколко разлики между бюджетните и скъпите килими.

  • Тип килим
  • Изглед и усещане на килима
  • Цветове и десени
  • Височина на косъма
  • Продължителност на живота

Разбира се, има изключения, но това ще ви даде обща представа за разликите, за да ви помогне да решите кой може да е подходящ за вашия дом.

Има ли значение цената на вашия килим?

Трудно е да се разбере дали харченето на повече пари за килим си струва. Естествено е да предположим, че колкото повече харчите за килим, толкова по-добър ще бъде той. Но това не винаги ще бъде така. Важното е да изберете килим, който отговаря на обстоятелствата във вашето домакинство и да се уверите, че имате качествена подложка.

  • Колко трафик ще издържи килимът?
  • Колко души са във вашето домакинство?

Това са важни съображения при избора на правилния килим. Ако това е зона с нисък трафик, рядко използвана стая или някъде, където килимът може да се сменя често, тогава може да успеете да се измъкнете с килим в долния край на бюджета.

Categories:

Tags:

Comments are closed