Какво е качествена храна за нашето куче?


Какво е качествена храна за нашето куче?

Какво е качествена храна за нашето куче? Има два варианта за хранене на кучето: домашно приготвена храна или промишлено произведена, под формата на гранули или консерви. Кучето е всеядно животно, но е хищник и като такъв преобладаващият вид храна трябва да е месо. Проблем при отглеждането изцяло с готова кучешка храна е високото съдържание на вещества в нея, които натоварват бъбреците и отделителната система на кучетата. Затова се препоръчва разнообразие в менюто, за да се получи пълноценно хранене. В зависимост от възрастта си, кученцата трябва да се хранят до три пъти на ден в определено време. Кучето трябва да има постоянен достъп до чиста питейна вода.

Какво прави храната за кучето „добра“?

Повечето хора хранят кучетата си със суха храна или консервирана мокра храна. Тези преработени храни може да не са привлекателни, но съдържат всички хранителни вещества, от които кучетата се нуждаят, за да останат здрави. Качествените търговски храни за кучета са строго регулирани и са подложени на строги тестове от ветеринарни специалисти. Кучетата, за разлика от котките, не са строги месоядни животни. Докато месото съставлява по-голямата част от диетата им, домашните кучета също могат да извличат хранителни вещества от зърнени храни, плодове и зеленчуци.

Храна за кучето

Най-добрата храна за кучето трябва да отговаря на неговите хранителни нужди. Повечето търговски марки храни за кучета, са специално формулирани поне с минимални хранителни изисквания. Важно е да запомните, че не всяко куче има еднакви хранителни нужди. Кучетата се нуждаят от широк спектър от хранителни вещества в различни количества през целия си живот. Хранителните нужди на малко кученце са различни от това на възрастно куче, поради което е добра идея да го храните с формула или храна за всички етапи от живота му.

Митове за кучешката храна

Има много митове за кучешка храна и дезинформация за храненето на кучета в интернет. Можете да го сортирате, като следвате едно просто правило: проверете източниците си. Много добронамерени хора правят твърдения за храненето на кучета, без да ги подкрепят с научни доказателства. Докато правите изследвания, винаги проверявайте дали информацията е подкрепена от достоверен източник, като ветеринарен лекар, кучешки диетолог или научно изследване. Никога не пречи да бъдеш скептичен.

Categories:

Tags:

Comments are closed