Какво точно е модата и какво стилът?

Какво точно е модата и какво стилът? Що се отнася до модата, тя е бърза и променлива. И освен факта, че тя е в състояние да тича много напред, измисляйки нещо ново, тя също така връща това, което беше на мода преди много години. Например, избелелите дънки, които се върнаха при нас от хипитата на 70-те години.

Разкроените дънки вече са в модните ревюта и стрийт стайл визиите.

Модата ни помага чрез изучаване и наблюдение да развием своето чувство за красота. И когато го усетим, можем да започнем да експериментираме в собствения си образ чрез стилизация. Така стигаме до своя собствен личен стил.

Модата се третира като нещо временно. Концепцията за мода възниква през 14 век във Франция. Тогава жените започват да следват определени канони, които се променят на всяко десетилетие и се добавя нещо ново.

Какво точно е модата и какво стилът?

Модата от миналите векове се чете във всичко. В стилове, тъкани, прически, аксесоари и т.н. Първоначално модата се определя от знатни хора. След 20-те години се появяват дизайнери, започват да се отварят модни къщи, които диктуват тенденциите.

Днес е доста трудно да се върви в крак с модата, защото всеки сезон се правят промени и това, което е било модерно днес, ще стане изтъркано и неактуално през следващия сезон, което го прави практично. Но все пак има модели и форми, които винаги ще бъдат актуални, като право палто с миди дължина с английска яка или неотстраним принт на хрътка зъбка, създаден още от времето на великата Коко Шанел.

Класическото палто се смесва и се вкоренява във всеки стил. И докато модата бързо променя своите тенденции, стилът остава почти непоклатим. Стилът е как се чувстваме. Един вид душа на показ.

Човек избира личен стил за себе си и това не е само дрехи, това е начин на живот, среда. Определя и изразява индивидуалността. Това е нещо по-задълбочено от простото следване на модните тенденции.

Categories:

Tags:

Comments are closed