Как да изберете компания за корпоративно видеозаснемане?

Как да изберете компания за корпоративно видеозаснемане? Когато търсите компания за видео продукция, никога няма да ви липсват възможности. Включете думата за търсене в Google и ще бъдете обслужени със стотици компании, които Ви казват, че могат да направят същото.

И така, как да отделите житото от плявата?

Уебсайтът на фирмата за корпоративно заснемане

Това трябва да е вашата отправна точка. Ако уебсайтът им е лош и не ви ангажира да разберете повече, тогава очевидно те не разбират важността на ангажираността на клиентите. Това е в основата на видео продукцията, тъй като трябва да привлече хората и да привлече вниманието им. Ако сте отегчени през първите 30 секунди, откакто сте на уебсайта им, тогава какъв вид видео ще произведат за вас? Ако зрителят се отегчи 30 секунди от гледането на видеоклипа Ви, това няма да генерира никакви резултати. Това може да е ранен червен флаг.

Когато хората гледат вашето видео, качеството на съдържанието е от ключово значение. От графиките, които използвате до преходите между всяка сцена, трябва да изглежда професионално и да представя вашия бизнес. Ако се доверявате на агенция да управлява това, тогава нейният собствен уебсайт трябва да отразява тяхното ниво на опит. Трябва да сте уверени, че те могат да свършат добра работа и са в състояние да ви доближат до вашите клиенти. Ако сте се върнали от уебсайта, значи те вече са загубили интереса ви. Не искате зрителите на вашето видео да имат същото изживяване.

Примери за предишната им работа

Всеки бизнес ще Ви каже, че е най-добрият и че трябва да изберете техните услуги пред някой друг. Въпреки това, както се казва, доказателството е в тяхната работа.

Разгледайте какви видеоклипове са създали за други клиенти и си задайте следните въпроси:

  • Работили ли са във вашата индустрия преди?
  • Какъв беше техният подход към проблема?
  • Видеото изглеждаше ли професионално?

Също така си струва да се отбележи, че добрата компания за видеозаснемане трябва да прави нещо повече от това просто да произвежда видео. Те трябва да имат способностите да помагат в писането на сценарии, разработването на идеи и намирането на страхотни места за снимане.

Виждайки на какво са способни, ви дава представа какво могат да произведат за вашия собствен бизнес. Можете също да отидете отвъд този етап и да намерите клиентски видеоклипове в социалните медии. От тук ще можете да видите колко ангажирани са видеоклиповете по отношение на харесвания и коментари. В резултат на това това е силна индикация за ангажираност на публиката и показва доколко публиката резонира със съдържанието. Ако не харесвате качеството на работата им или не сте сигурни в някои от стиловете, които агенцията е използвала, тогава можете да ги зачеркнете от списъка си. Това ще помогне при стесняване на краткия ви списък, тъй като трябва да сте сигурни, че агенцията е подходяща за вас.

Отзиви от клиенти

Когато истински клиент, който е използвал услугите им преди, Ви каже, че са добри, това означава много повече. Това е така, защото те не са предубедени и не печелят нищо от насърчаването Ви да купите продукта или услугата. Това е истинска препоръка, тъй като те Ви разказват за собствения си положителен опит. Като потребители не сме вчерашни и знаем кога ни продават. Следователно включването на казуси и препоръки на клиенти от предишни клиенти е чудесен начин да демонстрирате своя опит. Оставете вашите клиенти да говорят и да разкажете на хората как сте им помогнали да решат конкретен проблем чрез видео съдържание.

Една агенция трябва да има страница, посветена на казуси или примери за предишна работа. Това Ви позволява да разглеждате проекти, по които те са работили преди, и да усетите вида на работата, която вършат. Казусът трябва да включва как агенцията е помогнала на клиента да постигне резултати, тъй като това е истинското доказателство за успех.

Техният екип

Когато ангажирате услугите на компания за видео продукция, трябва да знаете с кого работите. Тези момчета ще бъдат продължение на съществуващия ви екип и вие им се доверявате с вашето време и пари. В резултат на това трябва да сте уверени, че разполагат с правилния екип, който да свърши работата.

Разберете структурата на екипа, включително кой управлява проекти, кой ще бъде вашето пристанище и най-важното, кой отговаря за продуцирането на видео. Ако те са агенция, която приема този тип съдържание сериозно, те ще имат специален човек/екип, който работи по вашия проект.

В зависимост от размера на агенцията структурата ще се различава. В по-големите компании може да има екип от 3 или 4 души, работещ върху видео, докато в по-малка агенция може да има специален видеооператор, който управлява проекта от началото до края. Вие също ще искате да знаете колко опит имат тези момчета, тъй като те са движещата сила зад вашето видео. Като се задълбочите в екипа, ще можете да определите дали те притежават необходимите умения, за да направят вашето видео съдържание успешно. Най-добре е да разберете това сега, тъй като не искате да изкарате 3 месеца и да разберете, че не се справят със задачата.

Categories:

Tags:

Comments are closed