Как да изградим профил на връзката?

Как да изградим профил на връзката?

Как да изградим профил на връзката? Оптимизацията на уебсайтове играе все по-важна роля в SEO. Но връзките все още са фактор, който значително влияе върху резултатите от търсенето, без който постигането на високи позиции за повечето търговски фрази е просто невъзможно.

   До преди няколко години алгоритъмът на Google беше относително прост и изграждането на профил на връзките работеше малко като. Разбира се, опростяване – колкото повече, толкова по-добре. В момента обаче настъпи напълно нова ера в SEO.

   След дузина актуализации/корекции на алгоритъма Penguin, както и много други промени, въведени от най-популярната търсачка в света. Изграждането на профил на връзки, който ще даде на уебсайта висока позиция, е изключително трудна задача.

   Така че можете да си зададете един от няколко въпроса. Винаги ли можете да получите високи позиции само с линк билдинг връзки? Има ли една рецепта за успех? И накрая – възможно ли е да се изгради идеален профил на връзката?

Винаги ли можете да получите високи позиции само с връзки?

   Връзките – както вече споменахме – все още са важен фактор за класиране, но отказът от правилната оптимизация в повечето случаи е начин за никъде.

   Понастоящем алгоритъмът е много чувствителен към увеличаването на връзките и въпреки че първоначално те ще ни осигурят увеличаване на позициите, свързването на уебсайта / подстраницата е пряк начин към алгоритмичния филтър.

  И не говорим за зрелищни заминавания извън топ100. Повторното свързване може да доведе до дадена фраза да остане в топ20 и да не продължи напред. По-добре, отколкото в началото, но почти никой няма да намери такъв уебсайт.

   Алгоритъмът на Google ще открие, че в индустрия, в която страниците имат няколко десетки или няколкостотин връзки, получени през годините, появата на толкова голям брой връзкиза толкова кратко време е неестествено. Следователно този тип уебсайт трябва да се свързва последователно и внимателно, без да се забравя за оптимизацията.

   Друго нещо е, че времето от момента на свързването до намирането на такава линк билдинг връзка от ботове на Google и включването в класацията става все по-дълго и по-дълго. Наблюденията показват, че понякога отнема 2, 3 или дори 4 седмици. Към всичко, нека добавим „гратисен период“ за нови домейни. По-рано те получиха допълнителен „удар“ от Google, сега отнема поне месец-два, преди търсачката да може да им се довери и да започне да ги вкарва в класацията. Следователно, за да обобщим – позиционирането за 2 седмици сега дори не е рисковано – просто е невъзможно.

Categories:

Tags:

Comments are closed