Как да направим тренировката с кростренажор

Как да направим тренировката с кростренажор

Как да направим тренировката с кростренажор? Ако търсите оборудване за упражнения, което ще ви даде страхотна кардио тренировка и ще подобри силата и мускулния ви тонус, кростренажорът е вашата машина.

Създавайки движение, най-добре описано като „като ски бягане“. Кростренажорът е насочен към почти всяка основна мускулна група в тялото ви, включително ръцете, раменете, гърба, бедрата, прасците, корема и, разбира се, дупето. За разлика от бягането, то не поставя почти същото количество стрес върху ставите ви. И когато се използва при високо ниво на интензивност, може да изгори до 38 килоджаула (9 калории) в минута. Трябва ли да казваме повече?

Но това не означава, че можете просто да скочите на кростренажор и да извлечете наградите; повече от всяка друга машина, наистина трябва да се съсредоточите върху упражнението, което правите, за да получите ползите. За разлика от бягащата пътека, където можете да задавате скоростта и наклона и да позволите на ума си да се лута, докато краката ви поддържат темп. Кростренажорът изисква постоянни усилия от ваше име, за да поддържате скоростта си и да поддържате инерцията.

Един от начините да запазите фокуса си е като добавите разнообразие към тренировката си. По този начин вие също ще увеличите интензивността. Ще изгорите повече килоджаули и ще тонизирате и извайвате различни мускули в тялото си.

Ето как да го направите:

1. Добавете някои интервали, за да подобрите своята форма

Интервалните тренировки са най-бързият начин да повишите вашата сърдечно-съдова форма и е толкова лесно да се направи с кростренажор. Принципът на интервалната тренировка е да се повтаря цикъл от кратки, високоинтензивни изблици на скорост, с бавни фази на възстановяване. Тъй като вашата форма се основава на скоростта, с която се възстановявате. Продължаването на практикуването на тази ротация на упражненията и възстановяването тренира тялото ви да се възстановява по-ефективно, повишавайки нивата на фитнес.

За да добавите интервали към вашата тренировка за крос тренажор, просто добавете периоди на по-бързо въртене на педали. Опитайте следното: след петминутно загряване, педалирайте за една минута толкова бързо, колкото можете. Използвайте следващите две до три минути, за да се възстановите с нормално темпо, след което повторете. Когато станете по-фигурни, можете да увеличите времето, което прекарвате в въртене на педали при максимална скорост и да намалите периодите на почивка.

Също така е доказано, че интервалните тренировки засилват метаболизма ви. Това става през времето след тренировката, като ви помагат да изгорите повече килоджаули, отколкото упражненията, изпълнявани с постоянно темпо.

2. Пуснете ръцете си, за да натоварите ядрото си

Чрез укрепване на основните мускули – корема, долната част на гърба, гръдния и цервикалния участък на гръбначния стълб. Можете да подобрите стабилността и стойката си, да създадете по-стройна изглеждаща талия и драстично да намалите симптомите на болка в долната част на гърба.

Въпреки че често мислим за коремни преси и дъски, когато мислим за сила на ядрото. Кростренажорът може да осигури и ефективна тренировка за укрепване на ядрото. Пускайки дръжките, вие се принуждавате да ангажирате коремните и основни мускули, за да поддържате баланса си – по-слабият, по-силен вие сте по-близо, отколкото си мислите.

3.  Въртете педалите на кростренажора назад, за да повишите тонуса на бедрата

Ако искате да предизвикате баланса си, да подобрите пъргавината си и да дадете на своите четворки тренировка, която те няма да забравят скоро, пуснете педалите назад. Като въртите педалите назад, веднага ще почувствате разликата, тъй като тялото ви променя начина, по който използва мускулите си, за да извършва движението назад.

Съвет:

За истинска горелка за бедрата пуснете дръжките на кростренажора и клекнете в краката си, докато продължавате да въртите педалите назад. Ще изгори, така че го задръжте кратко и се прицелете за около 30 секунди, преди краката ви да започнат да се уморяват и да загубите формата си. Хвърлете няколко от тях във вашата тренировка за крос тренажор на всеки няколко минути и бързо ще забележите разликата в горната част на краката и дупето!

4. Натискайте и дърпайте кормилото за тонизиране на горната част на тялото

За да тонизирате ръцете, гърдите, раменете и гърба, просто се хванете за кормилото, спрете да използвате краката си за педали и започнете да бутате и дърпате с ръце, за да задвижите машината. Уверете се, че държите изправен гръб, за да избегнете нараняване; може да се наложи да намалите съпротивата, за да го направите. Движението с изтласкване ще натовари гърдите и трицепсите ви повече, докато издърпващото движение ще даде на вашите бицепси, рамене и гръб повече тренировка. Разпределете два до три интервала от тренировки за горната част на тялото по време на вашата тренировка за най-добри резултати.

5. Увеличете устойчивостта, за да подобрите силата си и да изгорите повече килоджаули

Наистина е доста просто, ако искате да укрепите горната и долната част на тялото си и да изгорите повече килоджаули, увеличете съпротивлението! Колкото по-високо е съпротивлението, толкова повече усилия трябва да положи тялото ви, за да продължи да върти педалите, толкова повече сила изграждате и толкова повече килоджаули изгаряте. Така че вдигнете този циферблат и продължете!

Categories:

Tags:

Comments are closed