Как да опаковаме букет запазвайки природата?

Как да опаковаме букет запазвайки природата? Цветята са свързани със природата и когато мислим за букети, за цветя ние всъщност мислим за дивата природа и как да я запазим. Представяме си огромни полета с цветя, жуженето на пчеличките събиращи мед под лятното слънце. И тази цялата картина оживява пред нас с цветята. Те са част от природата и се стремим да извършваме всички доставки в устойчиви и щадящи природата опаковки.

Как да опаковаме букет запазвайки природата?

За опаковка на пакетите използваме рециклирани дървесни стърготини и влакна които оформят крафт хартия и са устойчив материал, с който опаковаме красивите букети.

Крафт хартията се използва по много причини, включително добавяне на визуален ефект върху букета и осигуряване на по голяма защита на растенията в него. За нас е важно цветята да пристигнат в страхотно състояние за да може получателят се наслади на прекрасният момент от получаването им.

Цветя във картон как се прави той?

Оформянето на картон прилича много на процеса на производство на хартия. Той се формира от целулозата на дървесната. Като цяло процесът прилича на рециклирани дървени стърготини, които се съединяват едно към друго и се оформя тънки листа. Процесът е възобновяем.

Картоните могат да бъдат направени от рециклирана хартия, която се комбинира със целулозата образувана от дърветата. Най-добрите дървета са меките, защото тяхната кора е по твърда и влакната са по-къси. Агенция ЕРА декларира, че с всеки тон хартия, който се рециклира се спасяват средно по 16 дървета, което прави използването на рециклиран картон още по-важно.

След като целулозата е оформена се получава крафт хартия, която е с множество листа ламинирани заедно, някои от които са гофрирани и картонът изглежда с неправилна форма.

Няколко думи за рециклирания картон и букетите

Картоните могат да се използват като възобновяем източник, тъй като са 100% рециклируеми и биоразградими.

Процесът за рециклиране включва смилането на картона и оформянето му на каша. Като стане на каша се смесва с вода и се разточва в нови листове хартия, готови за нова употреба.

Можем да рециклираме картон дори в домашни условия. Той е био разградим и обикновено се класифицира като компостируем.

Когато използваме картон за нашите прелестни букети ние помагаме и на природата да се запази.

Categories:

Tags:

Comments are closed