Как да почистим канал на тоалетна

Как да почистим канал на тоалетна

Какво да направим, за да почистим канала на тоалетната WC

Как да почистим канал на тоалетна. Използваме това, което имаме, което ни се намира у дома.

 Можете да почистите тоалетната чиния сами, като използвате средствата, които има във всяко домакинство – оцет, оцетна есенция, сода за хляб или сода каустик. Веднага трябва да се каже, че оцетът и содата могат да премахнат само лекото замърсяване или да помогнат за омекотяването на тапата от отпадъците за последващото й механично почистване с бутало или водопровод. Начин на приложение: изсипете 150 грама сода за хляб (около 5 супени лъжици) в тоалетната; изсипете 1 литър 9% оцет или 130 мл есенция; изчакайте реакцията да премине;

Залейте с количество вряла вода. Ако след това действие водата излезе напълно, тогава не е необходимо да се прави нищо друго. Отпушването се е получило. Ако обаче водата застоява, тече слабо, трябва да пробиете запушването с бутало или специален кабел.

Ето и Съвет: Ако почиствате от време на време тоалетната с оцет и сода за профилактика, мръсотията няма да се натрупва в дренажната система и няма да се налага да използвате силни химикали или да се обаждате на майстор за помощ за отпушване на канала на тоалетната.

Каустикът (сода каустик) е силна алкална терапия за почистване на WC. Той се бори по-ефективно с натрупаните утайките в канализационната система.

Как да отпушите тоалетна чиния със сода каустик? Пригответе разтвор в голям и неалуминиев съд: студена вода – 5 литра, сода каустик – 2 кг. Изсипете го в тоалетната. Изчакайте 5 минути до няколко часа. Времето зависи от степента на запушване и местоположението на запушването. Той ще се разтвори по-бързо в сифона и трябва да се отдели повече време за запушването в тръбите. Налейте голямо количество (до 10 литра) гореща вода. Преди да направите разтвор със сода каустик, трябва да вземете предпазни мерки – носете работно облекло, което покрива максимално повърхността на тялото Ви и задължително работете с гумени ръкавици.

Tags:

Comments are closed