да се справим сами

Какви са причините за запушения канал и дали бихме могли да се справим сами с възникналата ситуация?

Как да се справим сами с проблемен канал?

Запушването на каналите у дома е следствие от редица фактори. Проблемът може да се появи в различни помещения. Проблем с канализацията в тоалетната е най-често причинен от невнимание и често изхвърляне на санитарни отпадъци в нея. За съжаление, има и неща, които не зависят от нас, но те също биха могли да причинят запушване. Като например, това може да бъде неправилно изчисленият наклон при построяването на канализацията, което да пречи на нормалното й функциониране.

Проблемен канал – затлачване?

Имайте предвид, че отпушването на канала зависи много от вида на замърсяването и от локацията му. Ако се случи такова  в дома ни, отначало ще се опитаме сами да се справим. Разпространените и добре познати домашни методи, като изсипване на вряла вода, използването, например, на сода за хляб, в комбинация със сол и оцет, или третиране с кока кола, биха дали резултат при положение, че имаме налице частично запушване, т.е. проблем с трудното оттичане на водата.

Запушване в банята?

Ако обаче имаме случай с пълно запушване в банята, мивката или тоалетната, по-вероятно е при такъв проблем да не успеем да се справите сами и да се наложи да потърсим услуги за отпушване на канали.

При пълно запушване е необходимо да потърсим професионална фирма за справяне с отпушване на канали. Хората от фирмата са специалисти, притежават нужните знания и опит, разполагат с всички технически средства, оборудване и материали за целта. Те могат професионални и за кратък срок да отстранят възникналия проблем.

Като например, vodonoska.com, работеща на територията на гр. София, кв. Врaждебна ул.46 N2a, ще отстрани бързо и ефикасно аварията.

Можете да се обадите на дежурния им екип при нужда от специализирана помощ, за всякакви ВиК проблеми.

Tags:

Comments are closed