Как сами да отпушим канала

Как сами да отпушим канала у дома

Как сами да отпушим канала у дома? Запушеният канал е неприятна ситуация, която на всеки може да се случи. И се знае, че трябва да се отстрани запушването, защото в противен случай това би довело до различни усложнения. Ако сте решили сами да се справите със ситуацията с канала у дома, трябва да знаете, че се захващате със задача, за която ще са Ви нужни и познания и търпение.

Почистването и поддържането на чисти каналите с обикновена кухненска сода за хляб е изключително ценно и полезно. Профилактичното почистване един път месечно ще Ви спести бъдещи главоболия, това е сигурно.

А ето как да използвате содата при вече съществуващ проблем със запушването на мивката.

Първи метод

Първо изсипете една чаша сода бикарбонат в мивката.

След това можете да изсипете от половин до една чаша оцет. За предпочитане е да покриете с чиния, тъй като е възможно при реакцията между содата и оцета да се отделят мехурчета и пари.

След около половин час махате чинията и изливате 2 литра вряла вода, за да отмиете разбития слой от отпадъци. След това трябва да оставите крана за топла вода да тече още няколко минути, за да отмиете напълно всички остатъци.

Втори метод

Почистете отводнителния отвор от отпадъци. Първо ръчно, а след това с добавяне на 1 литър вряла вода. Изчакайте 20-30 минути.

След това тръбата трябва да се почисти с бутало и да се сипе сода. 1 чаша сода се разрежда с вряла вода (1:3) и тази смес се излива в отвора за източване.

Методът е доста ефективен, но при голямо запушване изисква повторение на действията.

Трети метод

Освен сода, за този вид почистване ще добавим и сол. Солта и содата се смесват в чаша в различни пропорции. Тази смес се изсипва в канализацията. Тръбата се пълни с вряла вода, за предпочитане е това да се прави късно вечер.

Ако проблемът е дотолкова сериозен, че нивото на водата не се оттича, а дори се покачва, тогава със сигурност трябва да потърсите услугите на професионалисти-специалисти. За тази цел са създадени фирмите, които извършват ВиК услуги и отпушване на канали.

Дори да имате съмнение за запушване и не сте напълно сигурни, то по-добрия вариант е да се свържете с професионална фирма, вместо да чакате да стане авария. При подобни случаи можете да се доверите на „Евроканал” ЕООД в гр. София, кв. Врaждебна ул.46 N2a.

Обадете се обадете на тел.: 0877 77 63 77 и споделете за проблема. Специалистите от фирма  „Евроканал” ЕООД качествено ще отстранят възникналия проблем.

Categories:

Tags:

Comments are closed