Колко бързо действа лазерната епилация

Колко бързо действа лазерната епилация

В зависимост от областта, която ще се обезкосмява, продължителността на сесията може да варира по времетраене.

Колко бързо действа лазерната епилация? Например, продължителността на процедурата за обезкосмяване на горната устна отнема около 5 минути, за подмишниците – до 2 минути, за зоната на бикини – от 15 минути до половин час, за краката – 1 час.

В зависимост от вида на кожата и силата на дисулфидната връзка на косата, елиминирането на космите по лицето може да бъде достатъчно за 3-4 сесии или 8-10 сесии.

Средно може да са необходими около 6-8 процедури за пълно премахване на космите по тялото.

Освен това първите интервали между процедурите могат да бъдат от 20 до 40 дни, а следващите – от 1 до 2 месеца, така че е по-добре да зстартирате хода на тази процедура през есенно-зимния период, за да постигнете желания резултат до пролетта – лятото.

Как да се подготвим за процедура по лазерна епилация

Преди да отидете в салона, 6-12 часа преди процедурата, напълно обръснете косата в предвидената зона с машина, оставяйки 2-3 мм. По-конкретно, две седмици преди лазерната епилация, не се препоръчва да посещавате солариума и като цяло да сте под активното слънце, да правите шугаринг, восък и електролиза, а също така да използвате автобронзати, масла, лосиони и мазни кремове. Също така е по-добре да не излагате татуировки и тъмни бенки на действието на лазерния епилатор, покривайки го с мазилка. Подобна лазерна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ. Тя се намира на бул. Черни връх 99. Екипът им отговаря и на имейл: info@infinity-clinic.com

Какво може и какво не може да се прави след лазерна епилация

След процедурата по лазерна епилация тялото ще бъде видимо леко зачервяване, поради което кожата ще се нуждае от специални грижи. И въпреки че Вашият дермокосметолог ще прочете индивидуални инструкции, има няколко общи правила:

-през първите дни не мокрете третираната зона с вода и в никакъв случай не я търкайте с кърпа,

-не използвайте козметика, съдържаща алкохол,

-не посещавайте сауната и банята в продължение на три седмици,

-не масажирайте и не се излагайте на слънце през следващите две седмици.

Tags:

Comments are closed