Могат ли кучетата да ядат безопасно кокали? Кучешките кокали могат да бъдат обогатяващо лакомство за вашето куче, помагайки за облекчаване на скуката, безпокойството и стреса, както и поддържайки устата на вашето куче здрава. Но е важно да се отбележи, че кокалите също могат да бъдат вредни за кучетата.

Могат ли кучетата да ядат безопасно кокали?

По-добър въпрос, който да зададете, е „трябва ли кучетата да дъвчат кокали?“ Като цяло суровите кокали са по-добри за кучета от варените кучешки кокали. Така че, ако някога сте се чудили „варените кокали вредни ли са за кучетата?“ отговорът е да, но отново по принцип.

Това е така, защото както суровите, така и сготвените кучешки кокали могат да причинят трески в устата и храносмилателния тракт на вашето куче, което води до нараняване и дори смърт (въпреки че това е по-често при варени кости). Ето някои от последствията от това куче да дъвче сурови или варени кучешки кокали.

  • Разкъсвания или пробождания на венците и езика
  • Порязвания и рани по гърлото
  • Повредени или счупени зъби
  • Задушаване
  • повръщане
  • диария
  • Силен запек
  • Запушване на червата
  • Перфорация на червата
  • Ректална травма и кървене

Какви кучешки кокали НЕ са безопасни за кучета?

Варени пилешки и пуешки кокали: Тези кокалиса най-вероятно да се разцепят. Малките кокали също са по-податливи на засядане в гърлото и хранопровода, отколкото по-големите, по-твърди кокали.

Т- кучешки кокали: Т- кучепките кокали, поради формата си, могат да заседнат в гърлото на кучето, докато другият край е надолу по хранопровода или трахеята. Това може да доведе до силно подуване, което може да блокира дихателните пътища, предотвратявайки дишането на вашето куче.

Малки кучешки кокали и кръгли кокали: Даването на кокал, която е по-малка от устата на вашето куче или лесно се раздробява, е рисковано. И двете могат да доведат до опасности от задавяне, както и до травма на устата и чревния тракт. Кръглите кости също са неблагоприятни, защото могат да се забият в долната челюст на кучето. Кучетата се ужасяват от това и срязването на костта, за да се освободи челюстта на кучето, обикновено изисква успокояване.

Какви кучешки кокали са безопасни за кучетата

Като цяло, вие искате да получите сурови кокали от реномиран месар, достатъчно големи, за да бъдат лесни за хващане и приблизително с размера на главата на вашето куче. Също така трябва да има издутини или бучки от двата края.

Суровите кокали се считат за „безопасна“ костна опция, но все пак има рискове. Вашето куче все още може да счупи зъб, да си среже венците или да получи треска от кост. Прекомерното дъвчене на костта може да причини запек. Костта трябва да се охлади преди употреба и да се изхвърли след няколко часа.

Categories:

Tags:

Comments are closed