ментална аритметика

Центровете за ментална аритметика предлагат всичко необходимо за домашно обучение по техниката по ментална аритметика – самостоятелно, в удобен режим, без значителни разходи.

Всичко, от което се нуждаете, е да имате желание за тренировка и 10-20 минути време, всичко останало като материали и пособия се осигурява от специализираните центрове за ментална аритметика, а това са:

  • Забавни ярки задачи с минимум скучна теория и максимум занимателни упражнения;
  • Готови програми за обучение, според които можете да организирате обучение както „от нулата“, така и за ученици, които вече са запознати с менталната аритметика;
  • Кратки образователни видеоклипове за основите на науката;
  • Комплекти упражнения в игрален формат, за да направят ученето още по-забавно и интересно;
  • Безплатно изтегляне и печат на работни книги;
  • Флаш карти за обезопасяване на предадения материал.
  • Също се предлагат и самоучители по умствена аритметика, учебници и други книги, учебни помагала, които ще Ви помогнат да изградите правилно домашното обучение. Всички те са достъпни за безплатно изтегляне. Остава само да стартирате обучението.

Ментална аритметика: как да се научите да броите бързо

Менталната аритметика е моментното изпълнение на аритметични операции в ума.

Отначало те са се изпълнявали с помощта на японски абак – соробан, върху който ученикът в последствие разчита във въображението си. Има много организации, предлагащи обучение по тази техника. Ще разберем дали можете сами да го изучите.

Инструменти за броене

Изучаването на ментална аритметика започва с броене на соробан – японската версия на броенето. Те представляват дъска с вертикални игли за плетене и пет кокалчета, нанизани върху тях. Отличителна черта на соробан е хоризонтална преграда, която разделя четирите кокалчета в колоните от петата.

Четирите долни кости са наречени от японците „земни“, те означават единици. Петата, горна кокалче, „небесна“, се брои като пет единици наведнъж.

Това беше пример за това как можете нагледно да си представите как работи менталната аритметика.

Categories:

Tags:

Comments are closed