Наемане или закупуване на сървър

Наемане или закупуване на сървър

Обикновено се сблъскваме с хора, които искат да създадат нови компании. Като нови за сървърния свят, те често се заблуждават от хората и по този начин в крайна сметка купуват нещо по-скъпо, което всъщност не е необходимо. Има много възможности за избор, докато сте на път да започнете ново начинание. Произвеждат се сървъри и се предоставят различни услуги с оглед на различните фактори, които включват нуждите от бизнес съхранение, нуждите от производителност и бюджета.

Винаги е предизвикателство да изберете идеалния сървър за вашата бизнес среда. Предлагам ви да не бързате с нищо или спешно да купувате сървър, защото трябва да погледнете и бъдещите промени в работното натоварване. С това ще трябва да смените сървъра отново и да надстроите до по-добър с повече място за съхранение, честотна лента и производителност. Този процес на надграждане отнема много време и очевидно влияе за разходите. Струва си първо да анализирате, да помислите, да вземете някои опитни предложения и след това да решите.

Наемане или закупуване на сървър? Защо да помислите за наемане на сървър?

Покупката на нов сървър понякога не се вписва в бизнес бюджета, тъй като има повече други неща, в които да инвестирате. И ако помислите за обновен сървър, той също се оказва добър, тъй като идва с минимум 3 месеца гаранция. Но отново, неуспешните сървъри и процедурите за подмяна могат да имат катастрофално въздействие върху вашия бизнес. Това не означава, че обновените сървъри се провалят, но понякога използваният сървър може да има някои недостатъци.

Има две възможности, които можете да обмислите, когато не е необходимо да поемате тежестта на поддръжката и надстройката, а това е или наемане на сървър, или избор на специален хостинг.

Но преди да предприемете нещо трябва да имате яснота по няколко точки по-долу:

Въпросите, които първо трябва да си зададете, са:

• Типът услуга, която искате да предоставите

• Вашето изискване за натоварване?

• Натоварването включва ли големи бази данни?

• Искате ли да се съсредоточите повече върху съхранението или скоростта?

• Какви са приложенията, които бихте изпълнявали?

6.Основните предимства на наетия сървър

Categories:

Tags:

Comments are closed