Недостатъци на гипсокартона

Недостатъци на гипсокартона

Крехкост на строителния материал гипсокартон

Основният недостатък на гипсокартона е недостатъчната му здравина. Гипсокартонът може да се напука по време на транспортиране, монтаж или употреба. Ето защо си струва да бъдете особено внимателни при довършване или издигане на прегради и е по-добре да поверите този бизнес на опитен строител.

Поради тази причина не се препоръчва използването на гипсокартон, където се очакват тежки натоварвания на стените. Ако планирате да монтирате на стената рафтове, стойки за телевизори и други тежки конструкции, трябва да използвате двоен слой гипсокартон за довършителни работи. Това е единственият начин да се гарантира надеждността на закрепването.

Звукоизолиращи свойства на строителния материал гипсокартон

Следващият, макар и не значителен минус, е лошата звукоизолация. Всички звуци ще се чуват през дяла. Но има изход: можете да поставите минерална вата или друг звукоизолиран материал между плочите.

Възможно ли е да прикрепите рафтове към гипсокартон

Друг недостатък на гипсокартона е невъзможността да се поддържат тежести в тегло. Тоест ще бъде доста проблематично за него да инсталира телевизор или някакъв рафт. По-добре е предварително да помислите върху дизайна и конструкцията на стаята, за да можете да изградите рамка за необходимите аксесоари. Има втора опция, която може да коригира този недостатък на гипсокартона: могат да се използват двоен слой от 12,5 мм листове и специални дюбели за пеперуди. Друг вариант е да направите рафтове под формата на ниши в стената от гипсокартон.

Как да изберем гипсокартон

По време на закупуването на строителните материали гипсокартонени плоскости трябва да разгледате материала, от който са изработени. Най-добрият е естественият гипс. Изкуственият гипс съдържа малка част от радиоактивните частици.

Също така трябва да прецените какви свойства на гипсокартона имате нужда. В зависимост от това можете да изберете стандартен, огнеупорен или влагоустойчив материал с различни размери на листа. Недостатъци на гипсокартона.

Специалистите ни ще изчислят гипсокартон, профил и всички други необходими материали за Вашата идея. Свържете се с нас! Магазин Естро, Западна промишлена зона, бул. Ян Хунияди №6, гр. Варна.

На Ваше разположение сме, за най-добрия гипсокартон за Вашите строителни нужди. За контакт:  +359 896 64 20 83.

Categories:

Tags:

Comments are closed