Обем на резервоарите при екстракторите

Обем на резервоарите при екстракторите

Обем на резервоарите за почистващ разтвор и мръсна вода при екстракторите

Това е основната характеристика, свързана с обема на извършената работа. Конвенционално професионалните екстрактори могат да бъдат разделени на три групи.

В „леки екстрактори“ се използват екстрактори с обем на резервоара 7–15 литра. Обикновено се използва за поддържащо почистване в едно съоръжение (например малък хотел или ресторант, офис сгради) и като основен инструмент за екипи за почистване на мобилни къщи. В тях има достатъчно пълнене на резервоар за разтвор, за да се почисти площта на една или две стаи, сравнима с хотелските стаи. Много често в този клас „леки екстрактори“ има налична гъвкавост, т.е. екстракторът за килими може да бъде и прахосмукачка или водна помпа. В много класификации терминът „професионален” се заменя с „търговски” в името на такива устройства, намеквайки за нежеланието екстракторите да се използват от мобилни екипи, които извършват голям обем работа за едно пътуване.

Също така, тези екстрактори се използват активно за почистване на различна мека мебел.

В „средния клас“ от класификацията на екстрактори обемът на резервоарите варира от 20 до 40 литра. Това са по правило еднодвигателни професионални екстрактори, чийто ресурс позволява да се извършва работа с всякаква сложност, а размерите съответстват на багажника на автомобил. Подходящо е да си припомним златната среда тук, защото точно този клас устройства са особено популярни сред мобилните екипи с неоправдан обем работа в сектора на търговските недвижими имоти.

„Тежките видове екстрактори“ включват апаратите с работен обем 40–80 литра. Повечето от тях са машини, оборудвани с два вакуумни двигателя и мощна помпа. Те са незаменими, ако има постоянно голямо количество работа. Като правило те са оборудвани с по-дълги (5-8 м) маркучи, тъй като размерите на корпуса не винаги ви позволяват да се доближите до мястото за почистване в претъпкано помещение. Вярваме, че тази информация за видовете екстрактори е била полезна за Вас.

Categories:

Tags:

Comments are closed