Обиколка по Софийските ресторанти

Обиколка по Софийските ресторанти

В центъра на София има още много малки ресторанти, където хората идват на обилна и вкусна храна. Обиколка по Софийските ресторанти.

Например, Farmer’s заслужава внимание с огромния си избор от супи и бургери или 2 Giraffes Espresso Bars с отлично кафе и ефирни кроасани – идеални за закуска! Ресторант „Камината” привлича с традиционни рецепти и наистина щедри порции, а бирария Трикракото Пиле ще бъде приятно откритие за любителите на тази пенлива напитка – бирата.

Нашият ресторант е: РЕСТОРАНТ МОМА

Адрес: София, ул. Солунска 28. За да направите резервация, обадете се на телефон: 0885 62 20 20.

Заведения – ресторанти в София със средни цени

Механа Избата

Започнете да изброявате най-добрите български ресторанти в София с едно от най-известните заведения с автентична национална кухня. Точно това е Избата.

Всичко е хармонично в този ресторант: от интериора, декориран в народен стил до традиционната българска храна. Те са поканени тук, за да впечатлят госта, да хапнат тихо вкусна капама в приятна атмосфера и да изпият чаша-две ароматна ракия.

Освен капама и характерната за България ракия, тук можете да хапнете перфектно сготвено месо с гарнитура от зеленчуци, а за десерт можете да поръчате сладолед (най-деликатният домашен сладолед) или мляко (вид кисело мляко) с мед и ядки.

Както при много други ресторанти в София, цените в Избата са средни. Месото е от 12 до 28 лв., алкохолните напитки – от 2-3 лв. и нагоре.

Hadjidraganov’s Cellars

Това е известен ресторант в центъра на София, където гостите могат да усетят неповторимата атмосфера на стара България и да хапнат вкусно и обилно.

Традиционната българска храна и оригиналните начини на сервирането й, жива народна музика и необичаен интериор, стилизиран като изба с каменни стени, правят посещението в тази институция двойно интересно и запомнящо се.

Идвайки в този Софийски ресторант непременно опитайте традиционната супа в хляб – определено си заслужава вниманието.

Можете да хапнете и шопска салата, домашни пържени картофки с българско сирене фета (сирена), печено агнешко – просто не е възможно да се изброи всичко! Средната цена на вечеря на човек е 50 лв. (без алкохолните напитки).

Tags:

Comments are closed