Огнеустойчиви материали и продукти

Огнеустойчиви материали и продукти

Огнезащитните бои се използват най-често за осигуряване на огнеустойчивост в големи промишлени помещения, обществени сгради и съоръжения или при нови сгради. Те могат да се използват и при по-малки проекти „Направи си сам“, но не и за онези задачи, които просто изискват топлоустойчива боя, като барбекюта и изпускателни тръби.

Огнеустойчиви материали и продукти

Огнеустойчиви материали и продукти. Продуктите за противопожарна защита, осигуряват прогнозен период на огнеустойчивост на субстрати, структурни компоненти и предмети. Международните закони варират в зависимост от продукта и системата, като някои изискват множество изисквания за тестване. Ако пожароустойчивите екологични и структурни системи и условия на критичните зони не са изпълнени, той може да не отговаря на изискванията за рейтинг на пожароустойчивост или пожарен сертификат.

Независимо дали искате да спазвате законодателството за безопасност за вашата сграда (включително използване на набъбващи покрития върху стоманени конструкции) или просто искате да сте сигурни, че вашият дом, кафене, ресторант, хотел, къща за гости, склад или офис има допълнителен слой противопожарна защита, важно е да се уверите, че сте направили подходяща оценка на риска от пожар. След като това бъде направено, ще знаете какви мерки трябва да предприемете и кои са най-добрите огнеустойчиви продукти за използване, от изграждане с огнеупорни тухли, инсталиране на пожарогасители или други продукти за пасивно спиране на огъня, инсталиране или надграждане на врати до противопожарни врати, избор на подходяща набъбваща боя, за да сте сигурни, че имате огнезащитни завеси, мебели и тъкани вътре.

За кои помещения се препоръчва огнезащитната боя

Както вътрешната, така и външната част на сградата трябва да са огнеупорни според определени стандарти, в зависимост от използването на сградата. Например, кухня на ресторант или кръчма, която вероятно ще бъде заобиколена от голямо количество дървени мебели и запалими материали, ще се нуждае от по-висока степен на огнеустойчивост от стандартната домакинска кухня. Складовете и предприятията, които доставят, произвеждат или съхраняват много промишлени вещества, отново ще се нуждаят от различен тип огнеупорни бои.

Складовете, болниците, хирургията и много други обществени сгради също ще се нуждаят от официален план за евакуация при пожар, с ясно маркирани маршрути и безопасно място за срещи. Не забравяйте да включите достатъчно ясни знаци за изход от пожар, както и указания към пожарогасители и достъп до противопожарно одеяло (особено в промишлени кухненски зони). Потърсете шаблон за оценка на риска от пожар, за да ви покаже точен списък на това, което трябва да вземете предвид за пожарната безопасност.

Огнезащитна боя и нейните компоненти

Огнеупорните бои включват набъбваща боя за стомана, забавители на огън на водна основа, комплекти за надграждане на дървени врати до огнеупорни врати и много други.

За сгради, които трябва да се поддържат в съответствие със стандартите, например, жилищни блокове, къщи, които се отдават под наем, промишлени кухни, училища, болници и т.н., трябва да се използват огнезащитни бои. Всички огнеустойчиви бои са разработени да отговарят на определени нива на противопожарна защита. В зависимост от основата, върху която трябва да бъдат нанесени, и околната среда и нуждите на проекта, огнезащитните бои имат различни нива на защита. Те включват 30, 60, 90 и 120-минутна огнеустойчивост, което означава, че ако стената, вратата, таванът или подът са обработени правилно, нанесеният допълнителен слой ще защити повърхността за допълнителни 30, 60, 90 или 120 минути. Те надвишават общия британски стандарт за защита от пожар от клас 0 и клас 1.

Ако искате да подобрите нивото на огнеустойчивост на вашия интериор, тогава е много възможно да направите това без професионален бояджия или експерт по огнеупорна боя. Имаме лесни за използване огнеустойчиви бои за дърво на водна основа, които можете просто да нанесете сами. Те включват комплекти за надграждане на вашите врати до противопожарни врати, всички с пълни инструкции, бяла боя и грунд. След това можете да използвате свой собствен избор на горно покритие, за да сте сигурни, че ще получите покритие, което отговаря на вашето пространство и не прави компромис с качеството или противопожарната защита.

Categories:

Tags:

Comments are closed