Плюсовете на бягащата пътека

Плюсовете на бягащата пътека

Много контрол

Плюсовете на бягащата пътека. Едно от основните предимства на упражненията на бягаща пътека е гъвкавостта, която имате. Независимо дали искате да направите бърза разходка или бягане нагоре, имате възможност да наберете точната скорост и наклон на вашата тренировка.

Повечето пътеки за бягане също ви позволяват да избирате от различни програми за обучение. По-големият контрол върху вашата тренировка може да улесни постигането на вашите фитнес цели.

Тъй като можете лесно да контролирате скоростта и наклона, бягащите пътеки са подходящи за тренировки с висока интензивност (HIIT). Проучвания показват, че HIIT тренировките са ефективни за изгаряне на калории, намаляване на телесните мазнини и подобряване на сърдечно-съдовата фитнес за кратък период от време.

Изгражда сила на краката

Бягането или ходенето по бягащата пътека може да укрепи мускулите на краката, включително квадрицепсите, подколенните сухожилия и прасците. Тренировката с бягаща пътека също може да укрепи вашите тазобедрени флексори и глутеуси.

За да укрепите допълнително краката си и да помогнете за предотвратяване на наранявания, практикувайте няколко пъти седмично да правите клякания и нападения в допълнение към тренировките на бягащата пътека.

Минуси при бягащите пътеки

Може да доведе до наранявания

Бягането или джогингът на бягаща пътека може да постави повече стрес върху костите и ставите ви в сравнение с тренировките на елиптичен тренажор. В крайна сметка това може да доведе до наранявания Честите наранявания при бягане включват шини на пищяла, наранявания на коляното и стресови фрактури.

За да намалите риска от наранявания, винаги започвайте тренировката си с бягаща пътека с загрявка и завършете с охлаждане. Също така не забравяйте да се разтегнете след сесията на бягащата пътека.

Ако установите, че бягането на бягащата пътека е твърде трудно за тялото ви, можете да опитате да преминете към кардио тренировки, които са по-щадящи костите и ставите, като плуване или колоездене.

Можете също така да опитате да намалите броя на изминатите километри всяка седмица или да редувате бягане и ходене. Стелките за обувки за бягане също могат да помогнат за осигуряване на подкрепа и намаляване на нараняванията.

Работи по-малко мускулни групи

Въпреки че бягащата пътека може да ви помогне да изградите сила в мускулите на краката, флексорите на тазобедрената става и глутеусите, тя не е насочена към чак толкова много мускулни групи.

Tags:

Comments are closed