Показания за употреба на хиалуронова киселина

Показания за употреба на хиалуронова киселина

Показания за употреба на хиалуронова киселина. Показания за предписване на процедури с хиалуронова киселина:

  • – дълбоки и плитки бръчки
  • – гънки
  • – белези и стрии
  • – тъмни петна
  • – отпусната и суха кожа
  • – асиметричен овал на лицето
  • – добавяне на обем, коригиране на формата на отделни части на лицето
  • – укрепване на космените фоликули

Препарати с хиалуронова киселина се предписват за овлажняване, лифтинг, общо подобряване на състоянието на кожата, изглаждане на бръчки, коригиране на формата и промяна на обема на отделни части на лицето (устни, скули, бузи и др.). Също така, лекарствата се използват за лечение на засегнатите области на кожата. Има няколко вида инжекционни процедури, използващи различни видове хиалуронова киселина.

Видове хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е вещество, чиито молекули могат да имат различна структура. Именно структурата на молекулата определя какви свойства има този или онзи вид хиалуронова киселина и как влияе върху клетките на нашето тяло.

1/Хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло

Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло има отлични противовъзпалителни свойства и се използва за лечение на различни видове обриви, акне и някои кожни заболявания като псориазис. Също така хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло се използва в състава на козметичните кремове, т.к. той е в състояние да проникне по-дълбоко в слоевете на епидермиса (външния слой на кожата).

2/Хиалуронова средномолекулярна киселина

Средномолекулярната киселина стимулира процеса на клетъчно делене и задейства синтеза на собствена хиалуронова киселина. Най-често се използва в медицината за лечение на очни заболявания и артрит.

3/Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло

Тази хиалуронова киселина е търсена в козметологията поради бавното й разграждане в тъканите. Функцията на макромолекулната киселина е да задържа водни молекули. Такава киселина задържа и абсорбира вода повече от другите видове хиалуронова киселина. Използва се в медицината, в козметологията и не се използва в козметиката.

Козметологът предписва тази или онази процедура в зависимост от възрастта, състоянието на кожата и нуждите на пациента. Нека разгледаме по-подробно видовете инжекционни процедури с хиалуронова киселина, използвани в козметологията.

Categories:

Tags:

Comments are closed