Ползи от тренировки с кростренажор

Ползи от тренировки с кростренажор

Елиптичният тренажор – всички ползи

Елипсоидът като вид крос тренажор работи прекрасно с всички мускулни групи и е чудесен уред, както за отслабване, така и за тонизиране или загряване преди  самите силови тренировки.

– засяга почти цялото тяло, благодарение на движещите се дръжки. По време на упражненията участват прасечните и седалищните мускули на тялото, мускулите на бедрата и мускулите на ръцете.

– натоварването на ставите и рискът от нараняване са много по-малко възможен, отколкото при редовно бягане, поради пълното отсъствие на ударно въздействие по краката.

– упражненията с помощта на елипсоиден кростренажор укрепват сърдечния мускул, повишават тонуса и дават възможност бързо да се отървете от наднорменото тегло.

– елиптичният кростренажор е подходящ както за силови, така и за кардио тренировки – просто сменете натоварването или позицията на ръцете.

– такъв симулатор като елиптичният тренажор може да се използва у дома, дори при възстановяване след наранявания (след консултация с Вашия лекар).

И така, как да изберете правилния елиптичен кростренажор?

Ползи от тренировки с кростренажор

За да може елипсоидният кростренажор да Ви служи дълго време и да Ви осигурява висококачествено и безопасно обучение, той трябва да има няколко задължителни характеристики и те са следните:

1. Безопасност на кростренажора

На първо място, кростренажорът трябва да отговаря на принципите на биомеханиката. По време на тренировките движенията е нужно да бъдат възможно най-естествени – това ще избегне наранявания и ще упражнява тялото по-ефективно. И това е особено важно, когато се тренирате сами у дома, без помощта на треньор.

2. Комфорт

Технологията WhisperStride ™ на Life Fitness осигурява изключително тиха работа, така че гарантирано няма да пречите на никого у дома. Този интелигентен дизайн на елиптичния кростренажор дава възможност да се създадат някои от най-тихите домашни крос-треньори в света. Подплатеният капак на педала създава най-добрия отпечатък за краката ви, докато удобното, добре разположено кормило ви позволява да се концентрирате върху тренировката си.

Tags:

Comments are closed