Почистване

Що се отнася до вашия септичен резервоар, има няколко неща, които трябва да знаете, за почистване и поддържане на ефективна система за септична яма.

Подобно на колите и телефоните, вие разчитате на вашия септичен резервоар всеки ден. Имате ли план кога започва да се повреди?

Почистване на септичен резервоар се прави редовно за добра система

Септичните ями изискват много проста и основна превантивна поддръжка, за да поддържат тяхната ефективна работа за дълги периоди от време. В крайна сметка вашият резервоар ще се нуждае от отстраняване на съдържанието, след като достигне пълния си капацитет и започне да работи неадекватно или изобщо не успее. Това е съвсем нормално.

Признаци, че септичната ви яма се пълни

  • Когато отделя миризма няколко поредни дни
  • Когато водата в тоалетната започне да се отича бавно
  • Когато тоалетната се блокира повече от веднъж на няколко дни
  • Когато започнете да чувате бълбукащи звуци от други битови канализации, включително тоалетната ви
  • След като надникнете през ревизионния отвор на резервоара, може да видите твърда кора на повърхността или голямо количество тоалетна тъкан или твърди частици на повърхността.
  • Ако забележите обединяване на вода или блатисти места около септичната си яма
  • Ако водата започне да се издига на повърхността, може да забележите, че тревата около зоната на вашия септичен резервоар е особено зелена или буйна

Всяка комбинация от горните фактори показва, че вашият септичен резервоар може да изисква изпомпване. В идеалния случай резервоарът ви трябва да бъде изпомпван ПРЕДИ да се блокира.

Колко често трябва да се почиства резервоарът?

От опит, базиран на четиричленно семейство със средна употреба, септична яма с едно предназначение (системи, които приемат само отпадъци от тоалетната), вероятно ще функционира добре за около 5 години, преди да се наложи изпомпване. Многофункционалните резервоари (които приемат тоалетни, както и отпадъци от мивка, вана, душ, корито и мивка) трябва да се изпомпват на всеки 3 до 4 години, за да се осигури ефективното функциониране на системата.

Мога ли да се справя сам със септично почистване?

Опитът да се справите сами със септичната си система вероятно не е най-добрата идея. Всеки изпомпван материал трябва да се съхранява в транспортни контейнери и да се изхвърля в съответствие със строги разпоредби. Най-малката грешка може да доведе до сериозни опасности за здравето.

Планирането на редовно почистване на септични ями може да ви спести пари, поддържате стойността на имота си и като гарантирате, че вие и вашите близки ще останете здрави.

Tags:

Comments are closed