Признаци за горивния филтър

Признаци за горивния филтър. Симптомите на лош горивен филтър често съвпадат с други проблеми с подаването на гориво или запалването, така че повечето признаци на проблем не са изключителни. Все пак те могат да ви насочат в правилната посока, за да ви помогнат да идентифицирате виновника.

Признаци за горивния филтър, че трябва да бъде сменен

  • Неправилно запалване на двигателя, придружено от светване на лампичката за проверка на двигателя
  • Грубо усещане при шофиране
  • Колебание при ускорение и намалена мощност
  • Застой при шофиране или на празен ход
  • Намалена икономия на гориво
  • Трудно стартиране на двигателя
  • Миризма на сурово гориво в отработените газове или близо до горивния филтър

За да стесните горивния филтър като дефектен, започнете с проверка на самия корпус на горивния филтър за течове поради пукнатини, разхлабени фитинги или корозия. След това сканирайте бордовата система за диагностика за кодове за грешка, показващи бедно състояние.

Пробвайте автомобила, за да проверите за мудна работа, и слушайте двигателя за всякакви необичайни звуци като писване.

Ако се появи някой от тези симптоми, добра идея е да смените горивния филтър. Това е евтин продукт за превантивна поддръжка и ако това е причината за вашите симптоми, това е лесно решение. И ако това не е източникът, няма нищо лошо в това вече да имате инсталиран нов горивен филтър, за да можете да продължите да диагностицирате проблема.

Смяна на горивен филтър

Методът за смяна на вашия горивен филтър зависи до голяма степен от вида, който използва вашата кола. За много бензинови двигатели горивният филтър е монтиран на шасито някъде между резервоара за гориво и двигателя и няколко общи размера на гаечния ключ могат да го отстранят от горивопроводите. При много дизелови двигатели горивният филтър е под капака и изглежда като голям маслен филтър, който се завива. Ключ или каишка за маслен филтър може да ги разхлаби, така че да може да се отдели и да се монтира нов.

Най-доброто място за намиране на информация относно сервизния интервал и местоположението на вашия горивен филтър е в ръководството за вашия автомобил, предоставено при покупката. Въпреки това вашият горивен филтър е монтиран, поставете резервоар отдолу, за да съберете горивото, което капе, и затегнете новия филтър според спецификациите, посочени в сервизното ръководство.

Заключение

За много превозни средства смяната на горивния филтър е рутинна поддръжка, която предлага трайни ползи, когато се извършва редовно. Ако не се погрижите за него, ще започнете да изпитвате симптоми, които могат да изложат на риск здравето и работата на вашия двигател. Процесът на смяна е доста прост и частите обикновено са на доста разумна цена.

Categories:

Tags:

Comments are closed