Природни забележителности за почиващите в Португалия 

Природни забележителности за почиващите в Португалия. Сред природните забележителности, представляващи интерес, са португалският „край на света“ – нос Рока, левадит, напоителните канали на Мадейра, ботаническата и тропическа градина на този остров и природните паркове Peneda-Gerês. 

Природни забележителности за почиващите в Португалия 

Португалия е за екскурзия с деца. Да вземете децата си със себе си в Португалия е не само възможно, но и необходимо. Климатът е отличен, полетът е кратък, кухнята е вкусна и има толкова много забавления, че не можете веднага да разберете кой град да отидете. 

И все пак, най-добрият вариант е Лисабон. В столицата има открит зоопарк, където можете да погалите пухкави зайци, козлета или да се возите на кабинков лифт над заграждения с хищници. 

В Порто има чудесен аквариум, а също и планетариум (Rua das Estrelas, 4150-762), интерактивен приключенски музей Светът на откритията, магическа книжарница, която много ще се хареса на децата, който създателят на Хари Потър Джоан Роулинг е обичала да посещава. 

Няколко водни парка са разположени в Алгарве, във Фаро, в Лагос, близо до Албуфейра. Там, в Алгарве, са отворени няколко зоологически градини, например в Лагос. Има и много спортни комплекси. 

В Мадейра всички забавления – зоологически градини, паркове, водни паркове, ботанически градини – са концентрирани във Фуншал. 

Къде е най-релаксиращата почивка в Португалия? 

Къде е най-доброто място за почивка в Португалия без ненужно пътуване след обиколка на забележителности? На Алгарве или на Лисабонската ривиера? Ако на Ривиерата, тогава къде точно? 

Полетът до Алгарве отнема средно 3 часа. Прекрасни курорти, много живописни. Заслужава си прехода! 

Курортът Ривиера също е много достоен и популярен курорт; препоръчвам го главно на тези, които не предприемат екскурзионна обиколка, но по време на почивката си понякога искат да предприемат отделни екскурзии и/или да разгледат забележителностите сами, да се разхождат в паркове, да отидат до музеи. В същото време живеят на брега на океана. 

Най-популярните курорти са Кашкайш и Ешторил. 

За „по-мързелива“ или „статична“ почивка с деца препоръчвам Ерисейра, курортът Синтра, Сесимбра или Троя, където има хотели, където просторните пясъчни плажове не са отделени от хотела по пътя. Тези курорти са по-далеч от Лисабон (40-60 км), така че за да посетите атракциите е по-удобно да наемете кола или да прекарате 2-3 нощувки в лисабонски хотел преди плажна почивка. 

Categories:

Tags:

Comments are closed