Професионално почистване на канализацията

Професионално почистване на канализацията

Почистването на канализацията се извършва от обучени специалисти. За всеки конкретен обект е избрана оптималната технология за почистване, която ви позволява да постигнете максимален ефект без негативни последици.

Когато избирате метод за почистване на канали, вземете предвид следното:

  • -тръбен материал, техния вид, диаметър;
  • -естеството на запушването;
  • -степента на запушване;
  • -конфигурация на тръбата;
  • наличието на допълнителни елементи (кладенци, седиментационни резервоари).

Професионално почистване на канализацията. Благодарение на този подход се осигурява пълно възстановяване на пропускателната способност на каналите, тръбопроводите, премахване на различни натрупвания, слоеве, което от своя страна гарантира стабилна работа и дълъг експлоатационен живот на тръбите.

Хидродинамичен метод на почистване на тръбите

Хидродинамичният метод се използва широко за почистване на каналите. Той се основава на ефекта на струя течност под високо налягане, която чрез специална втулка и дюза навлиза в тръбопровода и пробива запушването. Този метод Ви позволява да се справите с различни запушвания, включително пробиване през стари отлагания.

Под въздействието на течността отломките и замърсяването се отнасят от потока вода през тръбопровода към кладенеца, колектора, към пречиствателната станция. Тази процедура е абсолютно безопасна и не вреди на тръбите. Това позволява да се използва дори за износени системи. В резултат на хидродинамично почистване получаваме чиста вътрешна повърхност на тръбите и пълно възстановяване на производителността.

За промиване се използва специално оборудване. За тръби с различен диаметър се използват различни инсталации, които се различават по мощност и размер. Това могат да бъдат компактни преносими агрегати или мощни комплекси, базирани на камиони. Основните характеристики на оборудването, в допълнение към мощността, са генерираното налягане, дебитът на течността, дължината на третираната зона за един проход.

Къде се прилага този метод на почистване на канали

Хидродинамичното почистване на канализационните тръби се използва широко във всички сфери на националната икономика. Счита се за един от най-безопасните и екологични, но същевременно високоефективни методи. Може да се използва за почистване на повърхностите на тръби, контейнери, механизми, които са изработени от различни материали, включително пластмаса, алуминий и др.

Categories:

Tags:

Comments are closed