Рециклиране на стари мебели

Рециклиране на стари мебели. Мебелите винаги се изработват от дърво, метал и пластмаса. Тези материали са устойчиви и тъй като седят вътре в къщата, издържат по-дълго време. В резултат на това мебелите често се използват повторно, вместо да се рециклират.

Рециклиране на стари мебели

Матраците също могат да бъдат рециклирани, тъй като всички материали, от които са направени, могат да се рециклират: метални пружини, пяна, дърво и памук.

Как да рециклираме старите си мебели

Има много възможности, когато се постави въпрос за обработка на вашите стари мебели. Не е нужно да се занимавате с рециклиране, въпреки че това е една от възможностите. Но първо ще проучим някои по-малко инвазивни възможности. Ето как да рециклирате мебели у дома:

Опитайте да ги поправите. Ремонтът е последният бастион на надеждата старите мебели да не бъдат изхвърлени. Често можете да намерите начин да поправите забележките, защото в много от случаите повредата е чисто козметична. Ако не можете да се справите сами, има ремонтни услуги, които лесно можете да намерите близо до вас.

Опитайте да ги използвате повторно. Аконякой от ремонтите не свърши работа, можете да намерите нов и креативен начин да използвате повторно старите мебели, за да удължите живота им.

Дарете каквото можете. Даренията са чудесен начин да гарантирате, че някой, който има нужда от тях, наистина ще ги получи. Има много благотворителни организации, които приемат този вид мебели, така че се огледайте. 

Продавате мебели в добро състояние. Някои хора предпочитат да купуват мебели заради историята, свързана с тях. Ако вашите мебели са в добро състояние можете да ги продадете. Можете да отидете в местен антикварен магазин или да го продадете онлайн.

Свържете се с най-близкия център за рециклиране. Всяко рециклиране е правилната  възможност за вашите стари мебели. Ако се стигне до това, трябва да се свържете с местния център за рециклиране за да можете да разберете какви видове материали от вашите мебели можете да спасите. Обикновено можете да рециклирате дърво, пластмаса, пяна и текстил.

Разглобете мебелите. Следващата стъпка е разглобяването на мебелите, разделянето им на съставните материали и сортирането им по групи.

Categories:

Tags:

Comments are closed