Рискове и странични ефекти от испанската муха. Как работи испанската муха. Истинската активна съставка в испанската муха е кантаридин, който е бръмбар. Този бръмбар се счуква и се прави на паста, която уж повишава сексуалната възбуда. Въпреки това, повечето от продуктите, които се продават като испанска муха, не съдържат никакъв кантаридин – те са просто захарна вода или други видове стимуланти. Така че няма гаранция, че получавате нещо, което действително може да увеличи сексуалното ви желание.

Рискове и странични ефекти от испанската муха

Кофеинът, например, е стимулант, който може да увеличи сърдечната честота и кръвното налягане. Възможно е продукти, съдържащи кофеин или други стимуланти, да имат ефект върху сексуалното желание чрез увеличаване на възбудата. Въпреки това, няма съществени проучвания, които да потвърдят това.

Когато става въпрос за продукти, съдържащи кантаридин (а не някои други произволни съставки), има сериозни рискове за безопасността, които трябва да сте наясно, ако обмисляте да приемате тези видове билкови добавки. Оказва се, че първият много реален риск е малко нещо, наречено умиране.

Колко опасен е кантаридин

Кантаридинът е включен в списъка на Националния център за биотехнологична информация като не само дразнещо, но и силно токсично вещество. Той дори е включен в банката с данни за опасни вещества. Хората са умирали от употребата на продукти, съдържащи кантаридин. В Англия две жени бяха убити от мъж, който им даде кокосов лед, наситен с кантаридин, надявайки се, че това ще ги накара да правят секс с него. А хората в Съединените щати са откарани по спешност в спешното отделение, след като са взели кантаридин с надеждата да стимулират сексуалната активност със също толкова сериозни реакции.

Ако приемем, че не умирате, страничните ефекти, свързани с кантаридин, които може да изпитате, включват:

  • образуване на мехури. Известно е, че кантаридин причинява кожни мехури. Може да забележите кожни мехури, усещане за парене, сърбеж и промени в пигментацията, след като използвате продукти, съдържащи кантаридин.
  • Кръв в слюнката, повръщаното или урината. Известно е, че кантаридин причинява хематемеза (повръщане на кръв) и груба хематурия (видима кръв в урината). Може също да причини дизурия (болка при уриниране).
  • Приапизъм. Кантаридин може да причини приапизъм – вид болезнена, дълготрайна ерекция, която може да увреди пениса ви, ако не се лекува. Приапизмът е сериозна спешна медицинска помощ, която изисква спешно внимание от страна на доставчик на здравни услуги.

Categories:

Tags:

Comments are closed