Ръчно добавяне на връзки

Ръчно добавяне на връзки. Ръчното изграждане на връзки се отнася до поставянето на връзки сами, независимо дали това е в коментар в блог, в публикация като гост на друг сайт или в съобщение за пресата. Когато сами добавяте връзки, вие обикновено имате пълен контрол върху резултата от тактиката, за разлика от това да разчитате на журналист или друга трета страна да свърже към вашия сайт. Ето защо тези тактики често са известни като „ръчно изграждане на връзки“. Но имайте предвид – връзките, които контролирате, обикновено не са с най-високо качество.

Ръчно добавяне на връзки

В очите на Google всички връзки, които не са поставени от редакцията, са манипулативни. Можете ръчно да добавяте връзки редакционно с намерение, но е важно да не изпращате спам връзки или да ги добавяте на случаен принцип.

Така че няма нужда да се страхувате от ръчно добавяне на връзки, стига да е направено внимателно. Този метод за изграждане на връзки може да доведе до ползи като трафик от препоръчани потребители или да ви помогне да се позиционирате като лидер на мисълта. Може също така да ви помогне да изградите марката си, като взаимодействате с потребителите във вашата ниша.

Самостоятелното добавяне на връзки обаче няма да ви даде директно значително конкурентно предимство. Както при тактиката за бърза печалба, стратегия, базирана на традиционно изграждане на връзки, вероятно ще бъде такава, която конкурентите могат лесно да копират.

Печелете връзки

За да получите истинско конкурентно предимство чрез връзки, трябва да приемете стратегия, която ще ви позволи да печелите редакционно поставени връзки. Печеленето на връзки изисква много усилия, но дава най-високата награда. Така че бъдете готови да инвестирате време и ресурси в печелене на връзки. По този начин ще получите връзки, които конкурентите ще се борят да възпроизведат.

И нека не забравяме, че Google ни казва от години, като част от своите Указания за уеб администратори , че:

Най-добрият начин да накарате други сайтове да създават висококачествени. Подходящи връзки към вашия е да създадете уникално, подходящо съдържание, което естествено може да спечели популярност в интернет общността. Когато спечелите връзка, трета страна активно решава да се свърже към вашия уебсайт. Което означава, че прави връзка, защото има причина за това. Това добавя стойност към тяхното съдържание и като резултат към вашия сайт.

Categories:

Tags:

Comments are closed