Смяна на котешката храна

Смяна на котешката храна

Смяна на котешката храна. Искате ли да смените храната на котката си по ваш вкус? Това не е добра идея, тъй като храносмилането на много котки е чувствително към внезапна промяна в храната. Затова направете услуга на животното и себе си и продължете с повишено внимание в това начинание.

Промяната на котешката храна не е толкова трудно, колкото смятат много неопитни собственици на котки. Ако искате да свикнете котката си с нова, висококачествена храна, като например истинска органична храна сьомга от консерва, не бива да бързате с нищо. По-специално котката се счита за силно изразено създание на навика. Ако преди много се е наслаждавала на храната си, тя не желае да приеме нова храна.

Сменете храната за котки като истински разбирач

Сменяйки храната за котки, както правят дългогодишните собственици на котки, рано или късно ще постигнете успех. Все пак не сменяйте храната за една нощ, а постепенно привиквайте котката с нея. Няма значение дали е суха или мокра храна.

В началото смесете само около една четвърт от порцията от новата храна. Много по-голямата част се състои от добре позната храна. По този начин храносмилането на животното може постепенно да се приспособи към него. Въпреки това, ако котка е яла некачествена храна със захар, мазнини и много химически добавки от години и сега се предполага, че яде храна със сурово месо и пресни зеленчуци, подходете към въпроса с повишено внимание.

Сменете храната по график

Искате ли да смените храната за котки като истински ценител на котки и да направите всичко както трябва едновременно? Тогава може да е добра идея да зададете редовно време за хранене на вашата котка. Котките обичат определена закономерност в ежедневието.

Хранете възрастната котка три или четири пъти на ден. Не забравяйте да следвате препоръката на вашия ветеринарен лекар за количеството. Например, ако котката трябва да отслабне или да наддаде на тегло след заболяване. Ако храната не се яде в рамките на 20 до 30 минути в определеното време, оставете купата. По този начин котката ви ще научи, че оттук нататък ще яде в определено време.

Смяна на котешката хранаИскате ли да смените храната за котки по ваш вкус? Това не е добра идея, тъй като храносмилането на много котки е чувствително към внезапна промяна в храната.
Сменете храната за котки като истински разбирач  Сменяйки храната за котки, както правят дългогодишните собственици на котки, рано или късно ще постигнете успех. Все пак не сменяйте храната за една нощ, а постепенно привиквайте котката с нея.
Сменете храната по график  Искате ли да смените храната за котки като истински ценител на котки и да направите всичко както трябва едновременно? Тогава може да е добра идея да зададете редовно време за хранене на вашата котка.

Categories:

Tags:

Comments are closed