Съвети за къртене на керамични подови плочки. Нашият пример за къртене на подови плочки използва основни ръчни инструменти върху под от керамични плочки, който е положен върху подложка от шперплат. Процесът е до голяма степен същият, ако имате циментова плоскост като подложка.

Съвети за къртене на керамични подови плочки

Когато къртите керамичните плочки, обикновено е най-добре първо да счупите плочките с чук или чук. Въпреки че използваме ръчни инструменти, има и електрически инструменти, които да опростят работата.

Ударна бормашина с приставка за длето или рото-чук с лопата може да направи тази работа по-бърза. Силно препоръчително, ако плочката е монтирана върху здрава хоросанова основа или върху бетонна плоча. Ударни бормашини и рото-чукове могат да бъдат наети в пунктове за лизинг на инструменти или домашни центрове.

Ударната бормашина обаче може да причини хаос на основата на шперплат или циментова плоскост. Така че бъдете подготвени за някои допълнителни ремонтни работи на пода, ако използвате този инструмент.

Имайте предвид, че къртенето на плочки може да генерира огромно количество прах. Добра идея е да залепите работното си място с найлоново фолио, за да предпазите вентилационната си система и да гарантирате, че частиците прах няма да пътуват ненужно през вашия дом или офис.​​​​​

Винаги носете маска за прах, защита за очите, защита на слуха и здрави работни ръкавици, когато къртите плочки. Действието с чук и длето може да изстреля парчета плочки или хоросан, които могат да причинят сериозни щети на очите Ви. Парчетата от плочки също могат да бъдат много остри, когато се счупят, така че носете дълги ръкави, за да избегнете нараняване, когато къртите.

Къртенето на керамични плочки може да генерира значително количество отпадъци, особено за големи подове. Може да помислите за наемане на контейнер за боклук, за да обработвате отломките.

Tags:

Comments are closed