интериорни врати

Докато инсталирането на нова вътрешна врата може да бъде относително лесно за любителите на „направи си сам“ в цялата страна, много от нас се нуждаят от малко насоки, за да гарантират, че монтирането върви възможно най-гладко и ефективно. Знаем, че закупуването на нови интериорни врати е инвестиция за вашия дом и интериор, така че грижата за тях е абсолютно задължителна. Не искате да инсталирате врата, която да скърца или да се отваря сама, затова е важно винаги да се обърнете към инструкциите за монтаж, приложени към вашите врати.

Тази статия е предназначена да ви даде основни съвети, когато става въпрос за окачване на вашите вътрешни врати. Те се отнасят за редица опции за врати, независимо дали монтирате нова врата към стар отвор или нова врата към нов отвор и т.н.

Ако все пак се притеснявате от процеса на монтиране, силно препоръчваме да наемете професионалист.

ИЗМЕРВАНИЯ НА ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ

Как да се измери врата?

Преди да можете да монтирате нова вътрешна врата, трябва да направите правилните измервания на съществуващата такава. Нашето просто ръководство за измерване на врати предоставя задължителни съвети и знания как да направите това правилно, така че да не пропускате важни стъпки. Така че, бъдете подготвени и вземете вашата рулетка.

ТРИМИНГ

Подрязването на вратата до желания размера е много по-лесно, отколкото много хора си мислят. Ако сте готови да подрежете сами вратата, ще ви трябват няколко инструмента, които се състоят от – молив, рулетка, дървена равнина, ръчен трион и малки дървени клинове.

• За да се постигне добре монтирана интериорна врата, трябва да има 2 мм отвор от двете страни и отгоре • Разстоянието отдолу зависи от дебелината на вашия под • Използвайте дървена равнина, за да получите равномерно покритие • Шлайфайте вратата надолу за гладко покритие

ИНСТАЛИРАНЕ НА ПАНТИТЕ КЪМ РАМКАТА

• Преди да започнете да инсталирате пантите към рамката, трябва да проверите дали новите панти пасват на старите в рамката. Ако не го направят, трябва внимателно да маркирате къде ще бъдат новите. След като всички позиции на пантата са маркирани, завийте всяка панта с централен винт • Ако инсталирате фурнир от истински дървен фурнир, леена или MDF врата, имате нужда от 2 панти, докато грундираните врати се нуждаят от 3 панти – препоръчваме по 3 панти на всички врати, също така вратите FD30 се нуждаят от 4 панти

МОНТАЖ НА ПАНТИ КЪМ ВРАТАТА

След като измерванията са финализиране е време да монтирате пантите към самата врата.

• Повечето врати използват стандартната челна панта – няма конкретно място, където те трябва да бъдат монтирани. Но ги монтирате отгоре и отдолу за стабилност (и средата)

• Отбележете позицията на пантата на вратата, като я отворите под прав ъгъл и я поставите отстрани на вратата

• С длето трябва да изрежете мястото, където са поставени вашите маркировки. Не се опитвайте да разкроите вдлъбнатината на пантата с едно движение. Трябва да изрежете вътре в линията, където сте маркирали.

Categories:

Tags:

Comments are closed