Съвети от професионален сватбен видеооператор при подготовката за заснемане на сватбени видеа. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да получите точно това, което искате от вашия сватбен видеооператор. В крайна сметка подготовката за заснемане е един от важните етапи за висококачествен професионален филм.

Съвети за сватбени видеа на сватбен видеооператор

1. Направете списък с неща, които трябва да имате под ръка. Можете да изберете красиви кадри от други клипове, които харесвате, и да опитате да възпроизведете. Един от най-полезните съвети е да помислите предварително какво трябва да се заснеме в този ден. Това е особено полезно, ако на сватбата има много роднини и гости.

2. Направете маршрут за сватбеното пътуване, включително на местата за спиране. Ако видеооператорът е местен, тогава той ще знае повечето места, където отиват младоженците. Но ако сватбеният видеооператор дойде при вас от друг град, тогава има смисъл преди сватбата да разгледате предложените места за видео и да вземете няколко тестови момента.  

3. Когато наемате видеооператор за сватбени видеа, разгледайте портфолиото му. Разберете в какъв стил предпочита да работи. Кажете ни как виждате вашата сватба. Обсъдете какво е включено в цената на работата му, колко е дълъг снимачният ден.

4. Помолете видеооператора на сватбени видеа да обърне внимание на малките детайли на вашата сватба. Това могат да бъдат пръстени, дрехи и изображения.

5. За да не бъде сватбеният ви клип шаблонен, опитайте се да бъдете креативни с фона, осветлението, мебелите, сватбените детайли, декорациите.

7. Можете предварително да изберете музиката, която харесвате за вашето видео и да я предложите на видеооператора. В същото време, когато снимате, ще ви бъде по-лесно да работите, тъй като и операторът, и вие ще знаете върху какво да се съсредоточите.

8. За да получите желания резултат, струва си да се подготвите предварително и да се настроите на факта, че много сценични кадри ще бъдат заснети с дубли.  

Не забравяйте , че крайният резултат от вашето сватбено видео зависи не само от видеооператора, но и от 80% от вашата предсватбена подготовка, вашата актьорска игра. А всичко останало ще бъде заснето и коректно монтирано от професионален видеооператор.

Categories:

Tags:

Comments are closed