Цени на мокетени килими и пътеки

Цени на мокетени килими и пътеки

Има и много ниски цени за мокетени килими. Обикновено тези цени означават тънко покритие от пластмаса с ниска купчина.

В същото време един висококачествен мокетен вълнен килим може да достигне цената на класическите килими по цена.

Разликата в цената на висококачествените чуждестранни мокетени килими рядко надвишава цената на повечето килими в нашите си магазини. Всъщност можете да намерите евтин мокетен килим от изкуствена вълна или акрил. Такива продукти, въпреки външната си красота, е малко вероятно обаче да затоплят стаята. По-добре е да се даде предпочитание на продукт от средната ценова категория. Ако вземем средните стойности, тогава килим с площ от 9 квадратни метра. м от естествена вълна ще струва някаква средна цена ще има.

Най-скъпите видове килими, представени в големите вериги магазини, рядко ще струват повече от 16-18 хиляди за същата площ. В резултат на това килимът е скъп материал, но и по-висок профил, тъй като често можете да намерите занаяти.

Как от мокетения килим да направите килим

Високата цена на качествените килими често принуждава обикновените хора да прибягват до различни така наречени трикове. Най-често се случва така – в голям магазин се купува голямо парче мокет, изрязва се въз основа на нуждите на стаята или помещението, където ще го постелете, превръщате го в килим със собствените си ръце. 

Този подход Ви позволява да получите уникален продукт, който ще запази всички предимства на своя предшественик. 

Ръчното производство на мокетения килим дава следните предимства: 

по-изгодна цена на готовия продукт в сравнение с килима; 

широки възможности за проектиране; 

уникалността на килима; 

размерът идеален за параметрите на стаята. 

Цени на мокетени килими и пътеки. Най-добре е да използвате мокетен килим с дълъг или среден косъм, изработен от качествени материали. Дългата купчина също е за предпочитане в случаите, когато е необходимо да се съединят няколко парчета в едно. В такива случаи голямо количество вълна ще скрие местата за съчетаване.

Tags:

Comments are closed